Informații zi de zi

8 Tipuri de dureri abdominale pe care nu trebuie să le ignori… Toată lumea trebuie să afle asta!

Durerile abdominale pot apărea sub mai multe forme: tăioase, accentuate, uneori însoțite de balonări, etc. De cele mai multe ori aceste dureri variază în funcție de cauza care le determină: poate fi vorba de stres, emoție sau indigestie, însă uneori cauzele pot fi mult mai grave…

Dacă poți localiza durerea, ești aproape să depistezi și cauza! Vezi mai jos cum!

1. Durere în partea stângă

Dacă durerea apare la mijlocul abdomenului, în partea stângă, atunci poate fi vorba de o afecțiune renală. Dacă este însoțită și de dureri la urinare sau constipație, mergi de urgență la medic!

Dacă nu suferi de toate aceste simptome, poate fi vorba de o inflamație lombară.

2. Durere în centrul abdomenului

Dacă simți că te doare în mijlocul abdomenului, poate fi vorba de apendicită, mai ales dacă durerea începe să se mute spre partea din dreapta jos. Adesea, apendicita prezintă și simptome precum greață sau febră.

3. Durere în partea din dreapta

Dacă durerea se localizează în partea din dreapta a taliei, poate fi de asemenea vorba de o afecțiune renală sau de constipație.

4. Durere în partea stângă, jos

Majoritatea problemelor intestinale își localizează durerea în partea din stânga jos. De asemenea, femeile pot resimți aceste dureri și în timpul menstrei.

Citește aici semnele cancerului pe care nu trebuie să le ignori!

5. Durere în partea de jos a abdomenului, pe mijloc

Durerile localizate chiar sub buric, pot indica o infecție a tractului urinar. Femeile care experimentează aceste dureri pot chiar să sufere de afecțiuni ale organelor reproducătoare. Mergeți regulat la medic, doamnelor!

6. Durere în partea din dreapta, jos

Pe lângă posibilitatea unei apendicite, această durere poate indica și un mușchi contractat. Mergi de urgență la medic!

7. Durere în partea stângă sus

Dacă durerea este localizată în partea stângă, superioară a abdomenului, poate fi vorba de o afecțiune stomacală. Alte posibilități sunt formarea ulcerului sau o disfuncție a pancreasului. Dacă nu scapi în intervalul unei zile de această durere, mergi la medic!

8. Durere în capul pieptului

De cele mai multe ori se datorează refluxului acid sau ulcerului.