Informații zi de zi

În adolescență a îndurat sărăcia, fiind nevoită să renunțe la studii, iar astăzi are o meserie extrem rară! Povestea motivațională a unei tinere de pe Valea Buzăului

Sărăcia i-a marcat adolescența, iar din cauza neajunsurilor a fost nevoită să renunțe la școală. A rămas cu doar opt clase, însă viața a învățat-o cât de important este să ai o meserie astfel că la 35 de ani, Mădălina Tache s-a apucat de olărit devenind astfel cea de-a doua femeie care va practica arta olăritului pe Valea Buzăului!

Povestea de viață a tinerei de la Colți este presărată de încercări grele. Pe când era în clasa a opta, tatăl copilei a suferit un accident în urma cărui a rămas fără locul de muncă. Mădălina își amintește că a fost cea mai grea perioadă din viața familiei ei pentru că salariul tatălui era singura sursă de venit din casă. Atunci întreaga viața i s-a schimbat complet. Adolescenta a renunțat la studii și a rămas acasă, să-și ajute mama și să-și îngijeasc tatăl.

„Nu am reușit să merg la liceu pentru că părinții mei nu au avut cum să mă susțină financiar. Când eram în clasa VIII-a, tatăl meu a căzut de pe un stâlp.Și-a rupt piciorul și nu a mai putut lucra. Era singura sursă de venit din familie. Fratele meu era deja la liceu și atunci eu am renunțat și am rămas acasă, să-mi ajut mama. A fost foarte greu. Recuperarea tatălui a durat aproape un an, apoi nu a mai putut lucre decât în activități mai ușoare. El era electrician, însă pentru a ne susține și-a luat un cal și lucra așa prin gospodăriile oamenilor și ce se mai putea”, a povestit Mădălina pentru șansanews.ro.

La puțin timp, Mădălina l-a cunoscut pe soțul său, un tânăr din Aluniș. Împreună au format o familie frumoasă , iar la 19 ani a dat naștere primului lor copil. La câțiva ani a venit pe lume și cel de-al doilea copil, o fetiță care acum are opt ani. Viața Mădălinei a prins contur însă tânăra a rămas un regret: faptul că nu și-a terminat liceul și nu are o meserie.

Vremurile grele pe care le-a trăit au învățat-o pe Mădălina că este timpul să-și depășească condiția astfel că în urmă cu câteva luni tânăra s-a înscris la cursul de formare organizat de Centrul de Artă Aluniș unde acum învață tainele olăritului. Cu alte cuvinte, Mădălina va fi cel de al doilea olar de pe Valea Buzăului, responsabil să ducă mai departe tradiția ceramicii de Colți.

Vezi VIDEO AICI!