Informații zi de zi

A băgat hainele ude în congelator pentru o oră, iar rezultatul a şocat-o total. Trucul genial pe care trebuie să îl ştie toate gospodinele

Ți-ai spălat hainele și apoi le-a prins ploaia? De multe ori se întâmplă ca vremea să fie capricioasă și să așteptăm zile la rând ca hainele să se usuce, din cauza asta. Iată câteva recomandări pentru uscarea hainelor în zilele ploioase.

Una dintre cele mai bune modalități de a usca hainele când zilele sunt ploioase este să folosești un uscător de haine, totuși, dar există și alte alternative mai simple.

Cum să usuci hainele rapid
În aer liber

Uscarea hainelor în aer liber este o strategie pe care oamenii o folosesc adesea. Lucrurile s-au schimbat, dar este totuși un sfat foarte util pentru a cheltui puțin și pentru ca hainele să reziste mai mult timp.

Când mergi să-ți agăți hainele în aer liber, amintește-ți să lași spațiu între fiecare haină. Sau le poți agăța în baie, în cazul în care nu beneficiezi de spațiu în aer liber.

Caută un spațiu în casa ta unde sursa de căldură este mare. Nu uita să întorci hainele pe dos înainte de a le agăța în aer liber, deoarece le-ar putea modifica culoarea. Deschide ferestrele, astfel încât aerul să usuce hainele.

Uscător de păr

Uscătorul de păr poate fi o soluție de avarie, căldura sa puternică ajutând la uscarea hainelor în câteva minute.

Așează îmbrăcămintea la câțiva centimetri distanță pentru a preveni arderea și mișcă feonul în direcții diferite. Setează uscătorul la putere maximă pentru a dura mai puțin timp.

Congelator

După ce speli hainele așa cum faci în mod normal, pornește butonul de centrifugare de pe mașina de spălat.

Odată ce acest proces este terminat, scoate-ți hainele și ia pentru alimente curată. Pune hainele în pungă și lasă-le la congelator o oră și jumătate, aerul rece de la congelator va face ca haina să iasă uscată.

Prosop

Acest truc este simplu și eficient, deoarece constă în întinderea unui prosop mare și curat pe o masă și plasarea piesei de îmbrăcăminte pe care vrei să o usuci deasupra.

Prosoapul absoarbe excesul de apă din haine și le poate usca

Când pui îmbrăcămintea deasupra prosopului, ar trebui să o înfășori foarte bine și să lași hainele înăuntru. În cazul în care prosopul pare umed, îl poți schimba pentru a continua cu uscarea.

Profită de căldura din casă

Când se apropie lunile de iarnă și pornești căldura, cel mai bun lucru este că îți poți usca hainele în casă destul de rapid.

Tot ce trebuie să faci este să așezi îmbrăcămintea lângă calorifer peste noapte și a doua zi vor fi aproape uscate. Nu pune hainele deasupra caloriferului, deoarece s-ar putea supraîncălzi și arde.