Informații zi de zi

A murit un celebru milionar din România

Este doliu uriaș în România. Un milionar celebru a încetat în urmă cu puțin timp. Toată lumea a rămas șocată de dispariția fulgerătoare a acestuia.

Veste neagră venită în urmă cu doar câteva minute. Unul dintre primii milionari din România postdecembristă a încetat din viață.

Doliu uriaș
Este vorba despre Mihai Bucurenciu, milionar, dar și unul dintre primii interlopi apăruți în țara noastră imediat după Revoluție. Acesta avea grave probleme de sănătate. Bucurenciu a devenit cunoscut la începutul anilor 2000, în contextul afacerii „Portbagajul”, când din mașina acestuia s-au furat aproximativ 500.000 de dolari, o sumă imensă pentru România acelor vremuri.

Oamenii acestuia, în frunte cu Sandu Geamănu, l-au prins pe unul dintre hoți și l-au torturat zile în șir. Scandalul a culminat cu demiterea șefului de atunci al Poliției Capitalei, după ce s-a demonstrat că până și el își oferise serviciile pentru recuperarea valizei cu bani.

A urmat un proces în urma căruia afaceristul a primit 10 ani de pușcărie, însă a fost închis abia șase ani mai târziu, timp în care a fost fugit din țară. În acest dosar și-a pierdut funcția și generalul Mircea Bot, șeful de atunci al Poliției Capitalei, după ce s-a aflat că acesta ar fi negociat la rândul său cu Bucurenciu și i-ar fi cerut 200.000 de dolari ca să-i recupereze paguba.