Informații zi de zi

Acasă la Marina Voica: Un Paradis la Breaza

Marina Voica s-a mutat de mai bine de 20 de ani în Breaza, județul Prahova, într-o căsuță cochetă cu curte și grădină. Aerul curat îi prinde bine solistei, care în 2021 a trecut printr-o cumpănă majoră, fiind operată pe cord la o clinică privată din Brașov. La 87 de ani, Marina își alină singurătatea pe Facebook, împărtășind imagini din frumoasa ei curte de la Breaza, melodii și poze din tinerețea sa.

„Și plouă, și frig… asta afară. Însă la mine în curte, mărul a înflorit ca niciodată!” a scris Marina Voica pe Facebook, alături de o fotografie a curții ei. În imagine, se vede mărul înflorit, iarba plină de păpădii și măsuța cu scaunele pregătite pentru seri lungi în aer liber.

Deși este singură la Breaza, Marina se gospodărește admirabil. Cântărețul Gabriel Dorobanțu o vizitează adesea, el locuind în aceeași localitate. Nu de puține ori, cei doi au ieșit împreună la masă sau au participat la diverse evenimente artistice. Curtea Marinei Voica este mereu curată și îngrijită, iar grădina plină de flori. În iernile grele, Marina se ocupă singură de deszăpezirea aleilor, fără să se plângă de frig sau oboseală. „Nu contează cum arăți în anumite părți, la gât, la față, dacă sufletul rămâne același. Eu nu o pot ucide pe femeia tânără din mine”, declara ea pentru Libertatea.

Acum, la 87 de ani, Marina Voica are un om de încredere care o ajută cu treburile casei, dar ultimul cuvânt îi aparține. Și nu stă pe margine doar să dea indicații, ci se implică activ.

„La mine, curtea arată ca la Versaille”, a povestit solista recent în podcastul lui Adrian Artene, adăugând că, deși singurătatea poate fi dureroasă, ea se descurcă admirabil cu ajutorul echipelor și vecinilor care îi sunt alături.

Jurnaliștii de televiziune o vizitează deseori pe Marina, bucurându-se de orice dialog despre muzică și cariera sa. În plină pandemie de Covid, Irina Păcurariu a realizat un reportaj cu solista pentru „Rețeaua de idoli” (TVR 2). Întrebată despre izolarea din pandemie, Marina nu s-a plâns, fiind obișnuită să locuiască singură, deși a recunoscut că a fost copleșită de nostalgii. „La Breaza nu s-a simțit panica, până acum nu e niciun caz de Covid. Anul ăsta ceva s-a schimbat la mine. Eu oricum sunt melancolică. Dacă asculți unele piese ale mele, o să-ți dai seama”, a declarat Marina Voica.