Informații zi de zi

Avertisment dur din partea lui Raed Arafat: Va veni o perioadă mai grea

Raed Arafat a fost prezent în această seară în platoul Digi 24, acolo unde a avertizat cu privire la perioada următoare. Șeful DSU este de părere că vom traversa o perioadă grea.

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă în această seară. Aflat la Digi 24, acesta a avertizat cu privire la perioada următoare. Șeful DSU este de părere că situația se va agrava din toamnă având în vedere că pe lângă coronavirus, va trebui să ne ”luptăm” și cu gripa normală.

Tot în această seară, Raed Arafat a vorbit despre numărul mare de cazuri cu coronavirus la nivel național. Șeful DSU a declarat că tinerii sunt vinovați pentru această explozie a cazurilor din cauza faptului că ei nu respectă regulile impuse de către autorități.

Spusele lui Arafat sunt confrimate și de către șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care a spus că noile cazuri care se înregistrează acum trebuie puse pe seama tinerilor care consideră că ei nu se pot îmbolnăvi. Din păcate, aceștia uită că pot transmite virusul mai departe, la familie.

Raed Arafat a vorbit și despre noua măsură care este implementată în câteva județe din România. Mai precis, este vorba despre masca de protecție care este obligatorie în spațiile deschide aglomerate.

Acesta a declarat că a lăsat la decizia județelor orele la care aceasta trebuie să fie purtată pentru că cei de la București nu știu când este aglomerația mai mare în alte județe.

Întrebat de portul măștii pe plajă, pe nisip, șeful DSU a spus că pe plajă masca nu este obligatorie, dar că trebuie respectată distanțarea socială.

Mai mult decât atât, acesta a declarat că masca este obligatorie pe faleză, atunci când este foarte aglomerat.