Informații zi de zi

Boală gravă pe care o fac cei care mănâncă fructe seara

Consumul de dulciuri și de fructe în a doua parte a zilei nu conduce doar la diabet, ci și la o boală foarte gravă: osteoporoza.
Glucoza din zahăr produce acizi, iar aceștia atacă și elimină claciul din oase. Astfel apare osteoporoza, un fenomen natural care presupune pierderea din volumul osos.

„Orice glicemie peste 100 trebuie tratată cu atenție. Nu spune nimeni să nu mai mănânce înghețată sau puțin cozonac de Crăciun dar trebuie să știe ce să nu faci zilnic”, a afirmat dr Catrinel Macovei, medic primar boli de nutriție, pentru Știrile ProTV.
O glicemie peste 100 însemnă eliminarea fructelor din meniul de seară, precum și a meselor bogate în aceeași perioadă a zilei.

„Noaptea corpul și încetinește arderile, după ora 18:00 se pregătește să doarmă și noi îi dăm energie unui fruct plus o masă copioasă, că n-am mâncat toată ziua. Toate astea se transformă în glicemie mare. Ficatul preia glucoza, dar o transformă în trigliceride, în grăsime”, a explica dr. Macovei.
Astfel apare diabetul și bolile cardio-vasculare. Pe de altă parte, odată ajunse în organism, dulciurile se transformă în acizi. Aceștia vor ataca și vor elimina calciul din oase, ceea ce conduce la apariția osteoporozei.

„Osteoporoza e un fenomen natural prin care oasele noastre se micșorează. În România se prescriu, chiar de la început clase de medicamente numite bifosfonați”, a precizat medicul implantolog Ionuț Leahu.
Acestea opresc metabolismul osului, adică nu se mai resorb și nici nu mai cresc.