Informații zi de zi

Calendar ortodox 28 Februarie. Rugăciune vindecătoare către Sfântul Vasile Mărturisitorul

Calendar ortodox 28 februarie. Cea de-a douăzeci și opta zi a lunii februarie este marcată în calendarul ortodox ca zi sfântă în care creștinii se pot ruga pentru sănătate și familie, mai ales în perioade cu gânduri grele.

Calendar ortodox 28 Februarie 2022. Sfântul Vasile Mărturisitorul este prăznuit în data de 28 februarie, alături de alți Sfinți, de biserica ortodoxă. Iată rugăciunea care se spune astăzi pentru a liniști familia și a-i tămădui pe cei bolnavi.

Troparul Sfântului Cuvios Vasile Mărturisitorul

„Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Vasile. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

De sus primind Dumnezeiasca descoperire, ai ieşit, înţeleptule, din mijlocul tulburărilor; şi cuviincios sihăstrind, ai primit lucrarea minunilor şi a protejării celor ce te cinstesc.

Sfinte Vasile Preafericite şi Preasfinţite, rogă-te la Dumnezeu pentru noi și cere-i ferirea de rele și necazuri, acum și pururea și-n vecii vecilor,

Amin!”