Informații zi de zi

Câștigătorul Românii au talent 2021 nu pleacă acasă cu 120.000 de euro. Cu cât rămâne din marele premiu după impozitare

Câștigătorul Românii au talent nu va merge acasă cu premiul de 120.000 de euro, asta pentru că acesta este impozitat de către stat.

Așa cum se întâmplă cu orice venit, și premiile obținute din concursuri, inclusiv cele televizate, sunt taxate. Legea se aplică atât la primele trei locuri cât și la premiul de originalitate.

Conform legii, veniturile din premii se impozitează prin reținerea la sursă cu o cotă de 10%. Procentul se aplică asupra venitului net determinat. Calculul se face după scăderea din venitul brut a sumei de 600 de lei (aproximativ 123 de euro).

Câștigătorul Românii au talent rămâne cu 107.000 de euro din 120.000
În cazul premiului de originalitate și al celui oferit pentru locul al treilea (10.000 de euro pentru fiecare) suma câștigată în realitate este 8.890 de euro.

În cazul grupului care a câștigat premiul de originalitate, Art of Robots, banii se vor împărți la patru. Așadar, fiecare din cei patru dansatori din Kîrgîstan va avea în cont 2.222 de euro, adică în jur de 10.800 de lei.

Locul al doilea rămâne în mână cu suma de 17.890 de euro, adică aproape 88.000 de lei. În privința marelui premiu, câștigătorul rămâne cu suma de 107.890. În lei, marele premiu vine undeva la 530.000 de lei.

11 finaliști s-au luptat pentru marele premiu de la Românii au talent în cel de-al 11-lea sezon. Cele mai spectaculoase momente le-au oferit în gala din 28 mai Ana-Maria Mărgean, fetița-ventriloc, Duo Turkeev și Art of Robots.

Momente emoționante în finală
Un moment extrem de emoționant a fost protagonizat de Ghintan Ion Mihai (GIM), care a reușit să îl facă pe Florin Călinescu să verse câteva lacrimi. Băiatul a cărui poveste de viață a a smuls și lacrimile telespectatorilor a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au scris mesaje de încurajare după ce și-a deschis sufletul în fața tuturor.

În finala din acest an s-a aflat un concurent care a mai participat într-un sezon. Este vorba despre magicianul cunoscut sub numele de scenă Magitot. Acesta a mai fost și în sezonul din anul 2019, unde a ajuns în finală fără să reușească însă să câștige.