Informații zi de zi

Ce salariu are Marian Godină după 16 ani în Poliția Română. “Ți-ai dori să devii polițist pentru acest salariu?”

Marian Godină a decis să dezvăluie ce salariu a primit în luna ianuarie a acestui an, după aproape 16 ani petrecuți în Poliția Română.

Acesta a atras atenția asupra faptului că nimeni nu se poate motiva dacă satisfacția financiară nu există.

În finalul materialului postat pe blogul său, Marian Godină le-a adresat și o întrebare cititorilor săi.

Ce salariu are Marian Godină după 16 ani în Poliția Română. “Ți-ai dori să devii polițist pentru acest salariu?”
De-a lungul timpului, Marian Godină a dezvăluit în mai multe rânduri ce salariu primește. Acesta lucrează de aproape 16 ani în Poliția Română la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (ani petrecuți în operativ).

“Eu nu mă raportez la alții, la alte meserii, ci vorbesc strict despre meseria de polițist. Eu știu cum e să fii polițist și știu destul de bine, după ce am petrecut aproape 16 ani în Poliția Română. În primul rând, cel mai important e să îți placă ceea ce faci. La un moment dat nu te mai poți motiva amăgindu-te că faci ceea ce îți place dacă satisfacția financiară e inexistentă…
Dacă vă atrag meseria asta, salariul, pensia, norma de hrană, banii de echipament, nu văd de ce ați mai ezita. Veți avea ocazia să aflați cum e să vă treziți brusc șpăgar, leneș și burtos, dar veți trece peste”, a scris polițistul pe blogul său.

Cunoscutul polițist a dezvăluit pe blogul său ce salariu a primit-o în luna ianuarie a acestui an.

“3689 de lei, din care 872 de lei îi reprezintă orele de weekend, adică bani pe care nu i-aș fi luat dacă nu aș fi lucrat sâmbăta și duminica. La suma de 3689 de lei s-a adăugat norma de hrană în valoare de 1002 lei și norma de echipament (care va fi tăiată) în valoare de 262 de lei. Deci 3689+1002+262=4953 de lei (total pe card).

Pentru acuratețe, spre sfârșitul lunii ianuarie, de prin 22 ianuarie, cred, am intrat în concediu, astfel că salariul ar fi fost cu vreo 100-150 de lei mai mare pentru cele câteva zile în care am fost în concediu.”

Marian Godină: “Nu mă plâng”
Polițistul spune că nu a scris acest material pentru a se plânge, ci doar pentru a prezenta un adevăr pe care mulți nu îl cunosc.

“Nu mă plâng, o să-mi dau demisia înainte de a începe să mă plâng. Din păcate, după 15 ani în politie, mulți polițiști nu prea mai au alte variante, de aceea sunt nevoiți să rămână deși nu sunt mulțumiți”, a mai scris Marian Godină.

În final acesta a avut și o întrebare pentru cititorii săi.

“Presupunând că ești un tânăr deștept, cu aspirații mari în viață, cu potențial, amabil, cuminte și onest, ți-ai dori să devii polițist pentru acest salariu?”, a mai spus acesta.