Informații zi de zi

Femeie agresată de soţ, batjocorită de poliţistul de la 112

Un judecător din Constanţa a cerut anchetă la Poliţia Română, după ce un operator 112 a ironizat o femeie care era agresată de soţul ei. Operatorul a avut un limbaj nepotrivit şi s-a adresat soţului femeii cu apelativul de „boschetar” iar ei i-a spus că „nu este sănătoasă”.

Pentru că relaţia de cuplu nu mai funcţiona, o femeie din Constanţa a cerut un ordin de protecţie împortiva soţului ei.

La judecarea cauzei civile, Instanţa a solicitat şi înregistrarile puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, unde s-a descoperit că un poliţist care a preluat apelul femeii prin sistemul naţional „112” a gestionat total neadecvat unul din apelurile femeii care solicita ajutor.

Poliţistul de la 112: „Nu ești sănătoasă“
Înregistrarea a fost ascultată în sedinţă şi judecătorul a solicitat emiterea unei adrese către comandantul de poliție de la Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a face verificări cu privire la modalitatea în care lucrătorul de la Poliția Română, care a preluat acest caz, a gestionat convorbirile. Asta după ce agentul care a preluat apelul de la dispecerul 112 ar fi avut un limbaj nepotrivit, respectiv s-a referit la agresor, numindu-l „boschetar”, iar persoanei vătămate care a sunat la 112, i-ar fi spus, „nu ești normală”, „nu ești sănătoasă”, notează replicadeconstanta.ro