Informații zi de zi

Mărturiile românilor de la granița cu Ucraina: S-au auzit niște bubuituri foarte puternice, tremura casa

O femeie din județul Botoșani, care locuiește în apropierea graniței cu Ucraina, a povestit că și în nordul României se aud bubuiturile din Ucraina.

Aceasta locuiește în comuna Suharău, de unde a auzit ecourile bubuiturilor din Ucraina.

„Mă trezesc, îmi fac cafeaua, pregătită pentru o altă zi normală. În afara cerului mohorât ce stă să plângă, nimic nu mă poate deprima. Prima care mă caută e mama mea, speriată și îngrijorată pentru mine, știind că stau la graniță. Nu prea îi înțeleg panica. Ies afară, aud vagi ecouri de bubuituri ce vin dinspre graniță. Înțeleg că de fapt nu e o zi normală, nu e de bine! Schimb păreri cu cunoscuți, toți au în ochi lacrimi: de fircă, de compasiune, sunt speriați! Până și oamenii de pe stradă par mohorâți, se vede tristețe, crispare pe fața lor! Și eu sunt speriată, nu știu ce va fi, nu știu dacă și cât vom fi în siguranță din orice punct de vedere”, a spus aceasta.

De asemenea, mai mulți botoșăneni au povestit pe rețelele sociale ce s-a auzit din Ucraina.

„Nu este o glumă, dimineața la 6.30 s-au auzit mai multe bubuituri. Eu sunt aproape de malul Prutului și s-au auzit foarte bine”, a spus o femeie.

„Așa este, confirm… Doamne, apără și păzește pe toată lumea”, „Confirm, așa este, se aude foarte tare”, i-au răspuns alte femei.

„Din păcate, e adevărat! Eu sunt în Germania și mi s-a spus de acasă că în jurul orei 6.00 s-au auzit niște bubuituri foarte puternice și tremura casa, noi locuim foarte aproape de Prut!”, a spus altcineva.