Informații zi de zi

Nevasta lui Iordache are o pensie speciala de peste 5.200 de euro/luna. Pensia ei a crescut cu peste 500 de euro/luna in ultimii doi ani

Magdalena Iordache, sotia lui Florin Iordache, proaspat ales presedinte al Consiliului Legislativ, are o pensie speciala de peste 5.200 de euro pe luna. Pensia ei a crescut cu aproximativ 500 de euro in ultimii doi ani.

„25.300 de lei pe luna este pensia sotiei lui Florin Iordache, fosta judecatoare la ICCJ. Adica 5.277 de euro pensie pentru 30 de zile”, anunta Virgil Burla, jurnalist de investigatii.

Magdalena Iordache a fost judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (Sectia Penala) si s-a pensionat in 2015, la varsta de 47 de ani.

Pensia nevestei lui Iordache a crescut in ultimii doi ani cu peste 500 de euro pe luna. In declaratia de avere din 2019, Iordache arata ca sotia sa are o pensie anuala de 263.018 lei, astfel incat incasa 4.750 de euro pe luna.

In plus, nevasta lui Iordache avea si „venituri notariale”, astfel incat a ajuns la castiguri de 7.400 de euro pe luna.

Iordache a aparat in Parlament pensiile speciale si a luptat ca ele sa fie extinse si la primari. „Primarii trebuie sa aiba pensii speciale, sa va intre bine in cap. (…) Romania merge inainte nu prin atacuri la Curte. Romania are nevoie de un cod administrativ. Avem nevoie de o reforma administrativa. (…) Primarii au nevoie de pensii speciale”, a declarat Florin Iordache in 2019.

Ca presedinte al Consiliului Legislativ, Florin Iordache va avea un salariu de 12.000 de lei pe luna la care se vor adauga si alte beneficii aferente functiei.