Informații zi de zi

Noi restrictii in Romania. Raed Arafat a facut anuntul

Noi restrictii in Romania. Seful DSU, Raed Arafat, a declarat ca in acest moment nu se pune problema de lockdown, dar vor fi luate masuri suplimentare.

“Nu stiu daca este vorba de o stare de urgenta, dar vorba de masuri care sa fie luate suplimentar din cauza cresterii numarului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis ca este posibil ca sa se ia masuri locale, masuri zonale care sa fie intensificate, iar controalele sa fie intensificate pentru ca trebuie sa controlam aceasta crestere. (…)”

Noi restrictii in Romania

“Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenta sau nimeni nu a spus – sau cel putin nu am auzit eu – ca va fi instituita o stare de urgenta. Trebuie sa fie totusi instituite unele masuri pentru ca unele prefecturi au inceput sa le instituie, unde cifra este mai mare, incidenta e mai mare, sa instituie niste reguli judetene, locale, in anumite localitati si ne putem astepta sa creasca astfel de masuri. (…) La acest moment nu se discuta de inchidere sau de lockdown, cum ziceti, in acest moment nu”, a declarat secretarul de stat.