Informații zi de zi

Nu consuma aceste alimente dacă te doare capul! Îți pot agrava și mai mult starea de sănătate

Alimentația este și ea importantă când vine vorba de dureri de cap. Unele alimente îți pot ameliora această stare neplăcută, pe când altele o pot înrăutății, așa că hai să clarificăm aceste lucruri.
Atunci când te confrunți cu migrene trebuie neapărat să eviți ciocolata. Ea conține cafeină care excită celulele nervoase, agravând astfel durerile de cap. Ca să nu mai vorbim de faptul că aici se încadrează și cafeaua.

Alimentele interzise pentru durerile de cap
Brânza fermentată trebuie și ea scoasă din dietă. Ea conține un aminoacid care poate fi nu doar un factor agravant al durerilor de cap, ci şi unul declanşator. Tiramina creşte nivelul tensiunii arteriale şi provoacă în acest mod migrene. Ea se găseşte şi în alte alimente, cum ar fi alunele, soia, carnea afumată şi cea procesată, peştele afumat, iar în cantităţi mai mici – bananele şi portocalele.

Obișnuiești să consumi îndulcitori artificiali? Ei bine poate nici măcar nu știi care sunt aceștia. În general, ei se regăsesc în produsele viu colorate și pot declanșa dureri de cap. De asemenea, dacă alegi să le consumi când simți deja durerea, aceasta s-ar putea amplifica, deci mai bine optează pentru un ceai cald, îndulcit cu miere.

Ferește-te și de mezeluri atunci când vine vorba de migrene. Salamurile, șunca sau cârnații conțin nitrați pentru aromă și pot agrava durerile de cap.

Ține cont de faptul că alimentele și băuturile reci, precum sucurile sau înghețata nu sunt nici ele recomandate în cazul durerilor de cap, iar același lucru este valabil și pentru alimentele sărate. Care este motivul? Ele reduc circulația sângelui, iar celulele nervoase nu mai primesc suficient oxigen, ceea ce favorizează sau agravează durerile de cap.