Informații zi de zi

O picoliță din Bacău a avut parte de o experiență pe care nu o va uita prea curând

O picoliță din Bacău s-a îndrăgostit de un bărbat despre care a crezut că este sufletul ei pereche, dar curând avea să afle că lucrurile nu stau tocmai așa cum credea ea.

Tânăra a fost surprinsă să vadă că un afacerist s-ar putea îndrăgosti de o femeie simplă, așa cum era ea. A început o poveste de dragoste inedită între cei doi, însă la un moment dat, spre dezamăgirea acesteia, a aflat că bărbatul pe care îl credea sufletul ei pereche este însurat.Aceasta a apelat la ajutorul unui psiholog, din dorința de a primi puțin ajutor și câteva răspunsuri la întrebările care o frământau.

Dragă Jacqueline,
Sunt Cristina, am 32 de ani și sunt din Bacău. De aproape trei ani… trăiesc o poveste de dragoste interzisă. Lucram ca picoliță într-un restaurant atunci când l-am întâlnit pe EL. Din momentul în care ni s-au intersectat privirile… m-am îndrăgostit fulgerător! Îmbrăcat într-un costum bleumarin, cu o cămașă albă, părul puțin grizonat… Mi-a atras atenția instant. Mi-am zis: ”Doamne, ce bărbat șarmant!”. Totodată, m-am gândit că un bărbat ca el nu s-ar uita niciodată la o femeie ca mine. Abia ieșisem dintr-o relație toxică și nu mă mai vedeam o femeie frumoasă, o femeie capabilă să stârnească dorința cuiva. Plus că diferențele sociale dintre noi erau destul de vizibile. El era un om de afaceri, eu… picoliță într-un restaurant.

Numai în povești Cenușăreasa se mărită cu prințul
Și totuși… am avut parte de propria poveste. EL s-a întors și în a doua seară, și în a treia… Iar în a patra seară, un coleg mi-a adus un bilețel. Era de la M.:”Nu-mi pot lua gândul de la tine! Te scot mâine seară la cină? Aștept un semn de la tine”. Și mi-a lăsat numărul lui de telefon. Credeam că visez. Bineînțeles că l-am sunat și am acceptat invitația lui. Așa a început povestea noastră. La început… nu am pus prea multe întrebări, dar mi s-a părut ciudat că ne vedeam doar în anumite seri și în anumite locuri. Îmi spunea că muncește mult și eu îl înțelegeam. Adevărul, însă, l-am aflat de sărbători. M. era căsătorit. Bărbatul pe care eu îl iubeam era căsătorit și avea doi copii! Am fost în stare de șoc.Mi-a spus că nu a vrut să aflu pentru că el oricum intenționa să divorțeze de soția lui și nu a vrut să mă facă să sufăr. Apoi, m-a rugat să îl aștept. Doar că așteptarea asta mă omoară. Niciodată nu m-am gândit că voi avea statutul de amantă. Nu mai pot continua în situația asta. Nu mai pot mânca, nu mai pot dormi, nu-mi stă gândul la nimic. Ce mă sfătuiești? Să-l mai aștept sau să pun punct?

Experienţă de neuitat pentru o picoliță din Bacău
Dragă Cristina,
Îți mulțumesc că ai avut curaj să vorbești despre situația în care te afli. În primul rând, încearcă să nu te învinovățești. Te-ai îndrăgostit de un bărbat, pe care aparent îl credeai singur. M. ți-a oferit toate lucrurile de care aveai nevoie, după relația toxică pe care ai avut-o: atenție, afecțiune, sprijin și, ce contează cel mai mult, ți-a redat încrederea în sine. Doar că… acest bărbat șarmant, așa cum l-ai văzut tu, a omis să-ți spună cel mai important lucru: adevărul! Motivele pentru care ți-a ascuns faptul că este căsătorit și are doi copii pot fi mai multe.

În primul rând, probabil, pasiunea dintre el și soția lui s-a stins treptat. O căsnicie nu poate să meargă ca pe roate dacă partenerii nu fac tot posibilul să țină focul iubirii aprins. Așa că… M. a găsit la tine fix ce nu îi oferea soția lui.

Doar că asta nu îi scuză sub nicio formă comportamentul și atitudinea. A greșit față de soție, dar și față de tine. Din punctul meu de vedere, dacă el nu a divorțat până acum… nici nu o va face. El trăiește și cu ea, dar și cu tine. Nu are curaj să pună piciorul în prag și să-și facă curățenie în viață și în gânduri și, din ce observ, îi și convine situația.

Draga mea, acest bărbat care la început te făcea să te simți cea mai norocoasă femeie, acum te face nefericită. În ecuația asta, tu ai cel mai mult de suferit. Dacă nu și-a asumat până acum relația cu tine, dacă în continuare vă vedeți pe ascuns în anumite locuri… atunci este timpul să pui tu piciorul în prag. Să te uiți în oglindă, să te privești și să te întrebi dacă asta este viața pe care vrei să o ai. Nicio femeie nu merită să trăiască în incertitudine, așteptând mereu ca bărbatul să o aleagă pe ea. Cântărește bine situația și dacă este nevoie de un ultimatum ca să mergi mai departe, atunci fă-o! Vezi dacă este dispus să divorțeze ca să fie cu tine. Fapte, nu vorbe! Altfel, pierzi timp prețios cu un om cu care nu vei ajunge nicăieri.

Te îmbrăţişez,

Jacqueline.