Informații zi de zi

Raed Arafat, avertisment pentru românii care nu se vaccinează: „Riscăm să ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”

În opinia şefului DSU, vaccinarea este cel mai important act pentru a menţine această situaţie şi pentru a ajunge „la mai bine”.

Raed Arafat a spus marţi seara că România a ajuns la cel mai mic număr de pacienţi la ATI din decembrie 2020 şi că toate judeţele sunt în scenariul verde. El atrage însă atenţia că acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem şi numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Acesta a explicat că şi procentul de pozitivare la testele făcute a ajuns la 3,19%, în condiţiile în care în trecut se înregistrau procente chiar şi de 25 sau 26%.

„Ieri aveam două judeţe în scenariul galben, astăzi au scăzut şi nu avem nicio creştere de incidenţă în ultimele 24 de ore. (…) Să vedem cum evoluează pentru că au început şcolile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanţă s-au întors în ţară, deci normal că mişcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ţinem sub control chiar dacă vor fi anumite creşteri”, a mai spus şeful DSU.

Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat: Credincioşii se pot duce la pelerinaje şi slujbe religioase

În opinia lui, vaccinarea este cel mai important act pentru a menţine această situaţie şi pentru a ajunge „la mai bine”.

Raed Arafat a vorbit şi despre unul dintre cele mai mari riscuri din această perioadă.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate judeţele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”, a conchis Raed Arafat.

Raed Arafat anunţă noile RELAXĂRI ale restricţiilor: Pe stadion şi la concerte, doar cu vaccin, imunitate naturală sau test

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, marţi, că au fost vaccinate peste 105.000 de persoane de la ultima raportare şi s-au înregistrat 103 reacţii adverse comune.