Informații zi de zi

S-a anunțat sfârșitul războiului! Au spus data când se va termina totul. Mai sunt câteva săptămâni

Vladimir Putin a fost demascat. Planul Rusiei în Ucraina a ieșit la suprafață. Când va lua sfârșit războiul declanșat în urmă cu mai bine de patru luni de zile? Fostul șef al armatei britanice a dat toate detaliile chiar acum.

Vladimir Putin își dorește să cucerească tot Donbasul și nu se va opri până când nu obține acest lucru, susține fostul șef al armatei britanice, Lordul Dannatt.

Într-un interviu acordat pentru Sky News, oficialul britanic a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și despre momentul în care totul ar putea lua sfârșit. Dannatt susține că Rusia vrea să cucerească în întregime Donbasul.

După ce acest lucru va fi realizat, ”războiul va intra într-un îngheț total”. Totodată, acela va fi și momentul în care vor începe și adevăratele negocieri, a mai spus acesta.

Menționăm faptul că afirmațiile oficialului britanic sunt susținute și de cele întâmplate în ultimele săptămâni pe front. Rusia s-a concentrat pe scoaterea forțelor ucrainene din regiunile Lugansk și Donețk, care constituie Donbasul.
Planul real al lui Vladimir Putin în Ucraina

„Se bazează pe superioritatea lor uriașă în materie de artilerie”, a declarat lordul Dannatt pentru Sky News. Totodată, el a mai subliniat faptul că după ce rușii vor lăsa în urmă doar ruine, își vor trimite trupele pentru a lua ”ce le aparține”.

„Apoi, după ce reduc totul la stadiul de ruine, își trimit trupele pentru a intra în posesia lor”, a explicat fostul înalt comandant britanic.

Acesta a mai precizat că lucrurile se mișcă însă destul de lent. În ciuda acestui lucru însă, oficialul britanic se așteaptă ca în următoarele săptămâni, planul lui Vladimir Putin să fie dus la îndeplinire.

„Vom vedea că această măcinare lentă va continua. Au reușit foarte aproape să cucerească provincia Lugansk și apoi își vor îndrepta atenția spre obținerea controlului asupra Donețkului. Cred că ceea ce am văzut în ultimele săptămâni arată că în următoarele zile și săptămâni vor reuși probabil să obțină acest lucru”, a continuat Lord Dannatt.
Când încep, de fapt, ”negocierile” dintre Rusia și Ucraina?

Pe de altă parte, acesta susține că deși Rusia va cuceri tot ce și-a propus, trupele sale vor fi ”epuizate”, iar în aceeași situație se vor afla și ucrainenii, iar asta va duce la o dilemă și mai mare.

„Ucrainenii vor fi, de asemenea, epuizați. Rușii nu vor câștiga, iar ucrainenii nu vor pierde”, a adăugat el, precizând că în acel moment, războiul va îngheța, iar negocierile vor trebui să înceapă neapărat.

„În acel moment, cred că războiul va intra efectiv într-un îngheț profund și acolo va trebui să înceapă negocieri semnificative”, a mai spus Lord Dannatt.

sursa capital.ro