Informații zi de zi

S-a născut fetița-dalmațian! Are o mulțime de pete negre pe corp, dar medicii le-au dat o veste bună părinților

Abia a venit pe lume și micuța a luat prin surprindere pe toată lumea! Este cunoscută drept fetița-dalmațian, din pricina unei afecțiuni bizare cu care s-a născut. Are o mulțime de pete negre pe corp, însă medicii le-au dat o veste bună părinților.

 

Părinții micuței pe care lumea întreagă o știe drept fetița-dalmațian, Toneka Rogers Robinson și Justin, s-au cunoscut încă din liceu. Au fost împreună 17 ani, înainte ca micuța lor să vină pe lume.

Tânăra Toneka a mers des la control pe timpul sarcinii. Medicul ei i-a făcut numroase analize, iar totul indica o sarcină care merge bine.

Micuța cuplului s-a născut în iunie 2021, sănătoasă și extrem de veselă. Părinții au fost, însă, îngrijorați de petele negre pe care le are pe piele.

Medicii au diagnosticat-o cu Nevul Melanocitar Congenital (NMC). Nu e vorba despre o afecțiune ereditară, ci una cauzată de dezvoltarea defectuoasă a celulelor pigmentare încă din primul trimestru de sarcină.

Afecțiunea afectează 1% dintre sugarii din întreaga lume. Din nefericire, e un risc crescut de melanom în cazul acestei afecțiuni.

”Justin și cu mine suntem iubiți de liceu. Ne-am întâlnit timp de nouă ani și am împlinit opt ani de la căsătorie în februarie. După ce am fost la facultate și am lucrat în state separate, ne-am căsătorit și ne-am stabilit în Dallas în 2013”, a spus Toneka, potrivit publicației britanice DailyMail.

Cuplul și-a pierdut prima fetiță, pe Justice, în 2019. „În 2019, am rămas însărcinată cu primul nostru copil, Justice. S-a născut devreme, la 28 de săptămâni, dar prognosticul ei a fost excelent și era de așteptat să-și revină complet. Am pierdut-o pe neașteptate la vârsta de patru săptămâni. Cinci luni mai târziu, am aflat că sunt însărcinată cu Jireh. În timp ce încă țineam doliu, am început sarcina cu risc ridicat.

Am avut numeroase programări și analize pentru a mă asigura că duc la termen această sarcină. Jireh s-a născut la 38 de săptămâni și două zile, printr-o cezariană planificată. Soțul meu a văzut-o prima dată prin geamul incubatorului și primele lui cuvinte au fost: ”Ce este asta pe fața ei?”.

Mi-a stat inima când a spus asta, din cauza pierderii pe care tocmai am avut-o, dar odată ce doctorul meu a spus că sunt doar urme de pigmentare și că nu o doare, inima mea s-a relaxat.”, a mai povestit femeia. Din fericire, afecțiunea de care suferă micuța nu e periculoasă.

Sursă: România TV