Informații zi de zi

Se dau bani în plus pentru pensionari din decembrie 2021. Categoria care primește tichetele

Vești bune pentru pensionari! Persoanele aflate într-o anumită categorie o să se bucure de bani în plus începând cu luna decembrie 2021. Aceștia vor putea să își cumpere mai multe alimente pentru mesele de sărbători cu ajutorul tichetelor oferite printr-o campanie.

Ce pensionari o să primească tichete sociale
Pensionarii din Iași o să primească ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Aceștia o să se bucure de bonurile oferite în cadrul unei acțiuni realizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an.

Compania care a ajuns la ediția a XVII-a și este organizată de Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială.

Cei care o să aibă parte de ajutor prin această acțiune sunt pensionarii cu pensii care nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv. În categoria care este vizată de acțiunea demarată de către Primăria Municipiului Iași intră atât pensionarii de drept, cât și cei pe caz de boală.

Ce reguli trebuie să fie respectate pentru a beneficia de tichete
Există 11.587 de persoane care o să beneficieze de un carnet cu tichete sociale care ajunge la valoare de 100 de lei. Acesta este compus de 10 tichete, fiecare ajungând la 10 lei. De asemenea, cei care vor să primească acest ajutor trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii.

Pensionarii care o să beneficieze de carnetul de tichete sociale sunt cei care au domiciliul în Municipiul Iași și sunt în plată cu luna noiembrie 2021. Bonurile o să fie distribuite în perioada 13 decembrie 2021 – 12 martie 2022, în intervalul orar 8:30 – 15:30, în mai multe locuri din oraș.

Schimbare uriașă pentru pensii de la 1 ianuarie 2022
Marius Budăi a anunțat că punctul de pensie o să fie majorat de la 1.442 de lei la 1.586 de lei începând cu 1 ianuarie 2022. De asemenea, ministrul Muncii a explicat că pensia minimă o să crească, astfel că niciun pensionar nu o să mai primească 800 de lei.

„Ieri am semnat cele două ordonanțe de urgență, una împreună cu doamna ministru Firea, care se referă la distribuirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și majorarea alocațiilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2022 și a doua care se referă la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei și majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei.

Începând de astăzi își urmează cursul în avizarea interministerială să le putem aproba pe ambele în ședință de Guvern, să fie bază pentru construcția bugetului pe anul 2022.

Suntem deja la Casa Națională de Pensii pregătiți cu infrastructura, calculele sunt făcute, totul este oficial.”, a transmis Marius Budăi la Realitatea PLUS.