Informații zi de zi

Se schimbă vremea de azi! Unde se anunță furtuni și grindină? Prognoza meteo de la ANM

Vești proaste pentru români. Vremea haotică va continua și în următoarele zile. ANM a anunțat un val de fenomene meteorologice priculoase în următoarele ore. Totodată, sunt așteptate furtuni, dar și grindină în mai multe zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie vine cu informații de ultimă oră pentru români. A fost emisă o informare de vremea rea în următoarele ore. Potrivit meteorlogilor, este vorba despre s o avertizare generală de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care va fi valabilă în intervalul orar 08 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00.

ANM mai precizează că în intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Meteorologii anunță că toate aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

De menționat este faptul că, instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii. Astfel, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza această avertizare.

Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo ANM
Și în Capitală vremea se daveni haotică. ANM a emis o prognoză specială pentru municipiul București, care este valabilă în intervalul orar 8 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00.

Potrivit sursei citate, din punct de vedere termic vremea va fi normală pentru această perioadă, însă ușor instabilă. Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri și joi (8, 9 și 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi de 24…26 de grade, iar cele minime de 13…15 grade. Amintim faptul atenționarea meteo poate fi actualizată de la o oră la alta.

Totodată, ANM mai subliniază faptul că toate informațiile meteorologice urmează să fie actualizate în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice din toate zonele țării.