Informații zi de zi

Tinctură de ghimbir dupa o reteta veche tibetana, folosita cu succes in combaterea tusei, gripei, asmului bronsic, cistitei, pentru a îmbunătăți vederea

Pentru a îmbunătăți vederea, pe lângă tratamentul tradițional, este util să luați tinctură de ghimbir. Luați medicamentul o dată pe zi, dar o lingură.

La ce mai ajută tinctura de vodcă cu ghimbir? Gargară cu o soluție de tinctură diluată va ameliora durerile de gât cauzate de inflamații. Femeile care suferă de fibroame și în timpul menopauzei, luând tinctură, ameliorează fenomenele dureroase, întăresc sistemul nervos.

Actionează in funcționarea sistemului digestiv, vindecând procesele inflamatorii. Tonifică, îmbunătățește și accelerează digestia alimentelor nesănătoase, protejează împotriva supraalimentării. Normalizând metabolismul și acționând asupra grăsimii corporale, acesta favorizează pierderea în greutate, de aceea nutriționiștii au recomandat mult timp să luați acest remediu pentru modelarea corpului, scăpând de kilogramele în plus.

Există o rețetă tibetană veche pentru tinctura de ghimbir medicinală. Pentru prepararea sa, rădăcina trebuie aleasă fără defecte vizibile: proaspătă, netedă, groasă, suculentă, fără miros de mucegai șters. Pielea sa este subțire, așa că zgâriați-o ușor cu unghia și mirosiți-o – o rădăcină bună are un miros specific și plăcut.

Rețetă clasică – ghimbir, lămâie, miere, vodcă
Ingrediente:
vodcă (alcool pe jumătate diluat) – 0,5 litri;
rădăcină de ghimbir – 300 g;
miere – o lingură;
suc de lamaie – putin.
Metoda de gătit:

Iau un borcan de 0,8 litri cu capac cu filet.
Vărs sticla de vodcă, înșurubez capacul.
Spal ghimbirul cu apă, il usuc cu un prosop, nu il curăț.
Rup o bucată, o tai repede în felii foarte subțiri și o trimit într-un borcan de vodcă, strângând imediat capacul.
Așa că procesez întreaga plantă în bucăți mici și o pun într-un borcan.
Am amestecat băutura cu o spatulă de lemn (nu pot folosi o lingură de metal).
Am pus borcanul pe masă timp de 2 săptămâni, amestecând periodic conținutul acestuia.
Filtru și stoarc băutura finită. Adaug si dizolv o lingura de miere. Pentru a spori efectul de vindecare, stoarce suc de lămâie.
O păstrez pe raftul superior al frigiderului.
Și folosesc ghimbirul stors ca condiment pentru feluri de mâncare.
De asemenea, în funcție de preferințele lor și de bolile existente, plantele medicinale sunt adăugate tincturii (vezi tabelul), de exemplu, mentă, salvie, ardei iute, lămâi tocate și portocale cu coajă, coajă de mere.

Pentru a crește imunitatea, a normaliza metabolismul, a pierde în greutate, a lua o linguriță înainte de mese de două ori pe zi – dimineața și la prânz, altfel nu vei putea adormi datorită efectului său tonic. Seara și înainte de culcare, se ia pentru a îmbunătăți intimitatea și potența.

Ghimbirul este un condiment cu proprietăți unice utilizate în gătit, cosmetologie și medicină. Adepții unui stil de viață sănătos iau ceaiuri de ghimbir, decocturi și perfuzii cu beneficii de plăcere și sănătate. Vă sugerăm să vă familiarizați cu o rețetă veche de lichior de ghimbir tibetan, care este în prezent foarte popular în întreaga lume.

Proprietățile vindecătoare ale tincturii tibetane
Ghimbirul, infuzat cu alcool sau vodcă, are calități vindecătoare pronunțate. Conform medicinei tibetane, ghimbirul ajută în tratamentul bolilor biliare. În acest caz, locurile de rănire, potrivit tibetanilor, sunt sângele, ficatul, intestinele, vezica biliară, ochii.

Cercetările moderne au dovedit că tinctura are următoarele efecte asupra organismului: