Informații zi de zi

Tragedie în fotbal: o legendă a Cupei Mondiale din 2002 a murit la doar 49 de ani!

Legenda Coreei de Sud, Yoo Sang-chul, s-a stins din viață la doar 49 de ani, după o lungă bătălie cu o boală incurabilă.

Fostul mijlocaș a fost unul dintre oamenii de bază ai naționalei asiatice condusă de Guus Hiddink, care a ajuns până în semifinalele Cupei Mondiale din 2002.

Yoo Sang-chul a fost unul dintre starurile naționalei Coreei de Sud care a ajuns până în semifinalele Cupei Mondiale din 2002.

Yoo a jucat de 124 de ori pentru Coreea de Sud, din 1994 până în 2005, și a marcat 18 goluri, cea mai faimoasă reușită a sa fiind cea din victoria cu 2-0 contra Poloniei de la Cupa Mondială de acum 19 ani.

Performanțele sale de la turneul final din 2002, care a fost co-găzduit alături de Japonia, i-au adus nominalizarea în echipa All-Star a competiției. El se află pe locul al șaselea în clasamentul numărului de selecții de la naționala asiatică.

„Ne vom aminti pentru totdeauna alături de tine strigătele și gloria acelei zile. Odihnește-te în pace ”, au scris cei de la Asociația de Fotbal din Coreea de Sud, într-un mesaj postat pe canalele sale de socializare.

Parcursul memorabil al Coreei de Sud pe teren propriu a inclus, de asemenea, o victorie asupra Portugaliei în faza grupelor și un gol de aur marcat contra Italiei în optimile de finală, cu milioane de oameni care au ieșit pe străzi după meci pentru a sărbători.

Sud-coreenii au avansat în semifinale la penalty-uri, după ce partida împotriva Spaniei din faza sferturilor s-a încheiat 0-0 în timpul regulamentar.

Aventura asiaticilor s-a încheiat cu o înfrângere în fața Germaniei, 0-1, în semifinale, și cu una în fața Turciei, 2-3, în partida pentru locul al treilea. Clasarea între primele patru rămâne cea mai bună performanță a unei echipe asiatice la Cupa Mondială.

A scris istorie în Asia
La nivel de club, Yoo a câștigat titlul în K-League cu Ulsan Hyundai în 1996 și 2005 și, de asemenea, a triumfat cu japonezii de la Yokohama F Marinos în J-League în 2003 și 2004 înainte de a trece la antrenorat, unde cel mai recent job al său a fost cel de antrenor principal la clubul sud-coreean Incheon United.

El a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în noiembrie 2019, dar a rămas alături de echipă și a renunțat la postul de antrenor principal două luni mai târziu, după ce a ajutat-o pe Incheon să evite retrogradarea în divizia secundă din Coreea de Sud.

Potrivit agenției de știri Yonhap, Yoo este unul dintre cei doi jucători din istoria K-League care a fost inclus în 11-le ideal al sezonului din campionatul asiatic ca atacant, mijlocaș și fundaș.