Informații zi de zi

Trei pacienți Covid-19 au murit într-o secție ATI după un incendiu. Tragedia, raportată în Bangladesh

Tragedie în Capitala Bangladeshului. Trei pacienți infectați cu Covid-19, aflați în saloanele ATI ale unui important spital, au murit în urma unui incendiu produs miercuri, la Dhaka.

Potrivit oficialilor, un număr de 14 pacienți se aflau în unitate când un dispozitiv cu oxigen de înaltă presiune a explodat în jurul orei 8:00, ora locală din statul asiatic.

Dintre aceștia, 3 nu au mai putut fi salvați. Pacienții scoși în viață din zona de terapie intensiva au fost transferați la o altă unitate ATI din oraș.

Tragedie în Bangladesh. Trei pacienți cu Covid-19 au murit urma unui incendiu
Potrivit presei locale din Bangladesh, pacienții care au murit au fost deja identificați, fiind vorba de trei bărbați de 63, 48 și 68 de ani.

Zia Rahman, oficialul serviciului de pompieri și al apărării civile din țară a anunțat că incendiul a izbucnit la instalația ATI din zona ​​Covid-19 de la etajul trei al clădirii Dhaka Medical College (DMCH), în jurul orei 8:00, scrie publicația Dhaka Tribune.

”După ce am fost informați, 5 unități de stingere a incendiilor s-au deplasat la fața locului și au stins focul imediat. Incendiul a provocat un fum dens în interiorul clădirii.

A trebuit să spargem geamurile pentru ca fumul să iasă afară și pentru a salva pacienții. În afara celor 3 decedați, ceilalți pacienți de la terapie intensivă au fost evacuați în siguranță”, a spus Rahman.

Managerul Spitalului DMCH, Nazmul Haque, a anunțat că toți pacienții din ATI erau în stare critică, pe suportul ventilatorului. La scurt timp după izbucnirea incendiului, aceștia au fost rapid evacuați la unitatea de terapie intensivă.

Care a fost cauza producerii incendiului
Cel mai probabil, cauza incendiului este reprezentată de o defecțiune la sistemul de alimentare cu oxigen din saloanele ATI.

”Bănuim că incendiul a apărut la unul dintre monitoarele ICU, dar vom putea spune mai multe după investigații suplimentare”, a mai spus managerul spitalului. Între timp, Serviciul de Pompieri și al Apărării Civile a format o echipă de anchetă pentru a investiga incendiul.

În ultimele săptămâni, spitalele din Bangladesh se confruntă cu creşteri a numărului de cazuri Covid-19, după ce infectările s-au înmulţit semnificativ luna aceasta. De la startul pandemiei, Bangladesh a raportat un total de peste 560.000 de cazuri şi 8.597 decese.