Informații zi de zi

Un tânăr grav rănit pe un șantier din Galați, după ce a căzut de la etajul 5

Un tânăr din Galați a fost grav rănit după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcție. Este anchetă acolo, a poliției și inspectoratului de muncă.

Tânărul de 23 de ani care a căzut în gol a ajuns în stare gravă la spitalul din Galați iar potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu numeroase traumatisme şi facturi, viaţa fiindu-i pusă în primejdie, relatează Agerpres.

„Victima are 23 de ani, are politraumatism grav, multiple fracturi, este în comă post-traumatică. Este în stare gravă, a fost dus la Spitalul de Urgenţă”, a precizat Mihai Polinschi.

Accidentul s-a produs într-un bloc aflat în construcţie pe un şantier de pe strada Crizantemelor din municipiul Galaţi.

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la producerea accidentului.

O fată a căzut într-un canal de cinci metri și a leșinat. Cine i-a salvat viața

O fată căzută într-un canal adânc a fost salvată de un pompier aflat în timpul liber, la Panciu, în județul Vrancea. Pompierul a observat adolescenta leșinată în canal, sunându-și colegii.

Adolescenta de 17 ani căzuse într-un canal adânc de 5 metri, neacoperit, pe o stradă din Panciu. Fata nu l-a observat și a căzut.

Fata a fost observată de un pompier, subofiţer în cadrul I.S.U. Vrancea , aflat în timpul liber, care făcea lucrări agricole în zonă.

Pentru salvarea adolescentei au intervenit 2 echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu, cu o autospecială de intervenţie şi 1 ambulanţă SMURD, relatează Agerpres.

Pompierii au extras tânăra în stare de inconştienţă din canalul adânc de 5 metri, care era umplut cu apă aproximativ 50 cm. Paramedicii i-au aplicat manevre de resuscitare şi i-au administrat oxigen.

După puţin timp, pacienta şi-a recăpatat simţurile. Aceasta a fost preluată şi transportată cu ambulanţa SMURD la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc Panciu, arată sursa citată.