Informații zi de zi

A mâncat numai banane timp de 12 zile. Prin ce transformare a trecut acestă femeie

Este binecunoscut faptul că bananele au beneficii uriașe pentru organismul nostru. Sunt foarte populare în toată lumea și sunt pe locul patru în topul celor mai consumate alimente din lume, după orez, făină și porumb.

Yulia Tarbath, de profesie nutriționist, a realizat un experiment inedit și a decis să consume doar aceste fructe, timp de 12 zile. Bananele au un conținut nutritiv ridicat și un preț foarte accesibil, fiind ușor de procurat aproape oriunde un lume, ceea ce le transformă în fructul perfect pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Yulia, care este și speaker motivațional, a încercat această mono-dietă (bazată pe consumul unui singur fruct) pentru a testa care sunt beneficiile bananelor pentru sănătate. Ea o numește „banana island diet”.

Ce presupune dieta cu banane?
Se mănâncă doar banane pe tot parcursul zilei. Ocazional, alți oameni adaugă și un tip de legumă verde, spre exemplu salată, în cadrul ultimei mese.
Se consumă doar banane coapte, iar numărul de calorii totale pentru o singură zi nu este restricționat.
Se bea multă apă, aproximativ trei litri pe zi.
Se urmează programul obișnuit de exerciții fizice.
Se respectă orele de odihnă, deoarece corpul trece printr-o fază de detoxifiere și are nevoie de refacere în această perioadă.
Transformări uluitoare în organism
În prima fază, femeia a vrut să urmeze o cură de detoxifiere, în urma căreia să reușească să dea jos câteva kilograme. Pe parcursul zilelor, ea a observat că în organismul său s-au produs transformări uluitoare.Ea a început să aibă o stare generală mai bună, i-a crescut puterea de concentrare și a devenit mai ageră în gândire. A reușit să se organizeze mai bine acasă și la locul de muncă, să fie mai pozitivă și mai echilibrată. S-a simțit din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic, a avut mai multă energie și a reușit să piardă și câteva kilograme, într-un timp destul de scurt, scrie India Times.

Potrivit spuselor sale, s-a simțit mai energică decât niciodată, iar dieta a avut un impact miraculos asupra organismului său. „Digestia mea s-a îmbunătățit și am devenit foarte calmă și relaxată. Am fost conectată cu totul din jurul meu, pielea mea a devenit mai fină și mai strălucitoare, fără să folosesc loțiuni speciale. Am putut să mă concentrez pe absolut orice aveam de făcut. Mi-am dus la bun sfârșit antrenamentele și am alergat chiar 30 de kilometri, am mers pe bicicletă 18 kilometri, am avut multă energie. Nu am avut simptome specifice dietelor de detox”, a declarat femeia.

Ce spune specialistul
Aceste fructe sunt foarte sănătoase și au un conținut ridicat de potasiu, magneziu, vitaminele A, E, B, C, fier, acid folic sau fosfor. Conțin și foarte multe fibre, ceea ce ajută la optimizarea tranzitului intestinal și sunt recomandate pentru persoanele care se confruntă cu aciditate gastrică.

Cu toate că experimentul Yuliei Tarbath a fost considerat un succes în cazul ei, mai mulți medici specialiști avertizează cu privire la faptul că acest fruct nu ar trebui consumat de către persoanele care suferă de diabet, fiind bogate în zaharuri.

„Recomand consumul ocazional de banane, în special în prima parte a zilei, la micul dejun, deoarece aduc un aport considerabil de glucide și energie. Totodată, pot fi consumate după antrenament, deoarece potasiul din conținut poate preveni crampele musculare.

Au un indice glicemic mare, deoarece sunt hipercalorice, bogate în glucide, iar atunci când sunt consumate în exces, pot duce la creștere în greutate. De aceea ar trebui evitate de cei cu tulburări ale metabolismului glucidic, de diabetici. Trebuie introduse în alimentație în situații individualizate, când proprietățile sanogene depășesc dezavantajul caloric”, a declarat medicul nutriționist Florin Ioan Bălănică, potrivit CSID.ro.