Informații zi de zi

Mesajul lui Zelenski pentru preşedintele Rusiei, după 8 zile de război: „Putin, du-te acasă!”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj în a opta zi de război cu Rusia. Prin intermediul unei înregistrări video postate pe Facebook, președintele Ucrainei i-a transmis lui Putin că nu se va preda și îl sfătuiește pe președintele Rusiei să plece acasă.

Zelenski a afirmat că Ucraina nu se va preda, credinţa poporului său fiind indestructibilă, indiferent de consecinţele nefaste ale războiului. Preşedintele Ucrainei i-a transmis lui Vladimir Putin să se ducă „acasă”.

„Au vrut să ne distrugă de atâtea ori. Nu au putut. Am trecut prin atâtea! Şi dacă cineva crede că, după ce au depăşit toate acestea, ucrainenii vor fi speriaţi, dezbinaţi sau se vor preda, nu ştie nimic despre Ucraina. Şi nu are ce căuta în Ucraina”, a subliniat vehement Volodimir Zelenski, într-o postare video pe pagina sa oficială de Facebook.

Preşedintele a adus în discuţie faptul că au trecut doi ani de când Ucraina a înregistrat primul caz de COVID-19, afirmând: „A trecut deja o săptămână de când un alt virus a atacat”, referindu-se la invazia rusă.

Zelenski, mesaj pentru Putin: „Du-te acasă!”
Referindu-se direct la Vladimir Putin, liderul ucrainean i-a transmis: „Du-te acasă. La tine acasă”. El a adăugat că Putin ar trebui să apere poporul vorbitor de limbă rusă – nu în întreaga lume – „ci în casa sa’.

„Sunt destul de mulţi şi acolo. Aproximativ 150 de milioane”, a adăugat el.

Aceasta pare să fie o referire la afirmaţia Moscovei potrivit căreia operaţiunea lor este în apărarea oamenilor vorbitori de limbă rusă din anumite părţi ale Ucrainei, informează BBC.

„Chiar dacă veţi distruge toate catedralele şi bisericile noastre ucrainene, nu ne veţi distruge credinţa, credinţa noastră sinceră în Ucraina şi Dumnezeu, credinţa în oameni’, spune el.

„Vom reconstrui fiecare casă, fiecare stradă, fiecare oraş. Şi îi spunem Rusiei – învaţă cuvintele ‘despăgubiri’ şi ‘cotizaţii’. Ne vei plăti integral pentru ceea ce ai făcut împotriva statului nostru, împotriva fiecărui ucrainean al nostru’ a conchis Zelenski.

Zelenski şi-ar fi prevestit soarta într-un spectacol la care Vladimir Putin era spectator
Înainte de a deveni preşedinte al Ucrainei, în 2019, Volodimir Zelenski era un actor de comedie foarte apreciat. În mod ironic, la unul dintre spectacolele sale de succes s-a aflat în public chiar președintele Rusiei, Vladimir Putin.

multe dintre glumele pe care Volodimir Zelenski le-a spus pe scenă îl vizau direct chiar pe temutul „‘țar” de la Kremlin. Totul s-ar fi întâmplat în 2001, potrivit Antena 3.

Actorul Volodimir Zelenski a făcut o serie de glume care pare a prevesti ceea ce avea să urmeze 21 de ani mai târziu. În acel spectacolo, actorii jucau rolurile unor oameni aflaţi pe o insulă pustie şi fiecare dintre ei, în funcție de naționalitate, îi cerea ajutorul lui Vladimir Putin.

„Așteptați, așteptați! Eu acum mă adresez omului de care depinde soarta mea și nu doar a mea, ci a întregii Ucraine. Vladimir Vladimirovich, luați-mă, vă rog, măcar pentru datorii!’, i se adresează personajul interpretat de Zelenski lui Vladimir Putin.