Informații zi de zi

A murit Danut Radu. O noua drama zguduie Romania

Tragedia a avut loc,asa cum am precizat deja in materialele anterioare, vineri seara, la lacul Ghioroc. Dănuț Radu a intrat în el, încercând să înoate până la o hidrobicicletă pe care erau patru prieteni, la câțiva metri, dar a mers la fund și aceștia nu au putut să-l găsească. Scafandrii și echipajele SMURD n-au putut face nimic pentru a-l salva pe tânărul de 19 ani.Cine era Dănuț Radu?

Acesta este descris de foștii săi antrenori ca un fotbalist talentat, un tânăr educat, cu mult bun simț și sensibil la nevoile celor din jur.

Dănuț Radu ar fi împlinit 20 de ani în octombrie. A început fotbalul la UTA, sub comanda lui Leontin Pința. A trecut pe la Gloria, unde l-a îndrumat Flavius Moisă, iar după aceea a jucat pentru Viitorul Arad. Moisă l-a luat cu el la CS Dorobanți și la Frontiera Curtici. A trecut peste o accidentare gravă la genunchi și fostul său antrenor se aștepta să evolueze în sus în carieră.

Talentatul mijlocaș dreapta a trecut în 2019 la CS Ineu, unde a jucat mai mult în competițiile de juniori, dar a evoluat și la seniori. A renunțat să mai meargă la antrenamente cu câteva săptămâni înainte de întreruperea cauzată de pandemie pentru că la liceul „Elena Ghiba Birta” se făceau renovări și se țineau ore după-masă. Dănuț Radu a pus școala pe primul loc atunci și a lăsat-o mai moale cu fotbalul.

În această vară urma să facă pasul spre Liga a 3-a, fiind așteptat să înceapă pregătirile cu Gloria Lunca Teuz Cermei. Oficialii clubului își puneau mari speranțe în el, încadrându-se la regula U19. Ar fi colaborat din nou cu antrenorul Flavius Moisă. Dar vineri seara apele lacului Ghioroc au pus capăt firului vieții tânărului fotbalist, care încerca să sprijine și câțiva copilași bolnavi, prin postările pe pagina sa de Facebook, acolo curg mesaje de adio și condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!