Informații zi de zi

Alimentul al cărui preț a explodat în România! Creșteri cu 30%! Nu este uleiul

Prețurile în România au explodat în ultima vreme, mai ales de când românii au făcut cozi interminabile la diferite magazine pentru numeroase alimente de bază. Ei bine însă, deși sute de persoane au mers să cumpere ulei de frica unei scumpiri foarte mari, produsul alimentar al cărui preț a explodat este cu totul și cu totul altul! Iată în ce zonă s-au înregistrat creștri cu 30%!

Recent, în urma unor analize amănunțite, Institutul Național de Statistică a anunțat faprul că inflația anuală a ajuns în luna februarie la 8,5%, mai exact că s-au înregistrat scumpiri uriașe în zoana produsele și serviciile, față de aceeași perioadă, a anului trecut.

Alimentul al cărui preț a explodat în România! Creșteri cu 30%! Nu este uleiul
Din nefericire, în România prețurile cresc de la o zi la alta din cauza numeroaselor probleme pe fondul războiului. Ei bine, deși de mai bine de două săptămâni românii fug în supermarket-uri și fac cozi pentru a cumpăra baxuri de ulei de teama scumpirilor, nu acesta este produsul al cărui preț a crescut cu 30%.

Cartoful este alimentul de bază folosit de toată lumea, al cărui preț a explodat zilele acestea, înregistrând o creștere exactă de 30%. Mai mult decât atât, produsele alimentare care sunt mai scumpe de la o zi la alta sunt și brânza, peștele sau zahărul.

Prețurile cresc încontinuu
Din nefericire, alimentele de bază enumerate mai sus nu sunt singurele al căror preț crește încontinuu de la un moment la altul, printre acestea numărându-se și alte produse legate de igienă, curățenie, bucătătie și multe altele.

De asemenea, scumpirile nu se văd doar în magazinele alimentare sau supermarket-uri, ci inclusiv în prestarea diferitelor servicii, precum și în benzinării, unde recent s-au creat cozi kilometrice de teama scumpirii false anunțate pe Internet și devenită virală în doar câteva minute.

„În lunile următoare vom vedea ca un efect suplimentar creşteri de preţuri datorate unui nou val din cauza acestui război şi a sancţiunilor împotriva Rusiei. Acum sigur că depinde foarte mult şi cât va mai dura războiul din Ucraina. Dacă va dura mult sigur că şi impactul va fi unul important. Preţurile din energie vor creste primele însă scumpirile nu vor ocoli alimentele de bază pentru că atât Ucraina, cât şi Rusia sunt furnizori importanţi de grâu, orz, materii prime, metale feroase şi neferoase”, a explicat Dragoș Cabat, analist economic.