Informații zi de zi

ANAF se pregăteşte de controale masive. Sunt vizaţi inclusiv profesorii care dau meditaţii acasă

Agenția Națională de Administrare Fiscală pune toate tunurile pe contribuabili! Fiscul se pregătește de controale masive! Numărul lor va crește cu 10% până la final de 2025. De cealaltă parte, Fiscul a pierdut în 2021 aproape jumătate dintre disputele fiscale cu românii. Toate detaliile necesare au fost oferite la Antena 3 de Mihaela Drăgulin, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență pentru contribuabili, ANAF.

ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat în zilele următoare, iar printre modalităţi este verificare contribuabililor şi mărirea gradului de conformare fiscală.

În ceea ce priveşte conformarea voluntară, ANAF are o serie de proiecte în derulare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice, a declarat Mihaela Drăgulin.

„Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare.

Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili.”

Acţiunile de conformare fiscală vizează inclusiv profesorii care dau meditaţii acasă, cei care îşi închiriază diverse bunuri, dar şi stilişti care se ocupă de machiaj sau coafură, de exemplu.

În momentul în care aceştia vor primi notificările de la ANAF, vor trebui să le dea curs şi să-şi îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată.

Toate categoriile de contribuabili care intră în analiza de risc vor face obiectul acţiunilor de control ale ANAF în perioada următoare, a explicat Mihaela Drăgulin.

sursa antena3.ro