Informații zi de zi

Când se pune sare peste cartofii prăjiți, de fapt. Multă lume procedează greșit

Cartofii prăjiți se numără printre cele mai populare preparate nu doar în România, ci în întreaga lume. Mulți pasionați de gătit îi gătesc acasă, dar puțni sunt cei care cunosc secretul ca aceștia să iasă gustoși și crocanți ca la restaurant. Unul dintre aspectele cheie îl reprezintă momentul în care trebuie pusă sarea peste cartofi.

Când se pune sare peste cartofii prăjiți, de fapt

Cartofii prăjiți sunt unul dintre preparatele preferate ale multora, dar puțini știu că momentul potrivit pentru a adăuga sare este esențial pentru a obține gustul perfect.

De-a lungul timpului au existat multe controverse privind această practică. Numeroase gospodine și bucătari pasionați adaugă sare pe cartofi în timpul procesului de prăjire, însă specialiștii în gastronomie dezvăluie că această metodă nu este cea mai eficientă.

Potrivit experților culinari, dacă adăugăm sare pe cartofi când aceștia se află în uleiul încins, putem afecta textura acestora, împiedicându-i să se rumenească. Mai exact, sare va absorbi umezeala, iar cartofii vor ieși pufoși și îmbibați de ulei.

Secretul este însă altul. În loc să adăugăm sare în timpul prăjirii, este recomandat să așteptăm până când cartofii sunt gata și sunt scoși din uleiul fierbinte. Acest lucru permite cartofilor să se prăjească uniform și să obțină o crustă crocantă, fără ca sarea să afecteze textura lor.

De asemenea, sarea poate fi pusă pe cartofi și după ce aceștia au fost scoși din uleiul încins și scurși bine pe șervețele absorbante. În acest fel, sarea se va lipi de suprafața cartofilor fierbinți, creând o crustă crocantă și delicioasă. În plus, sarea va intensifica gustul cartofilor, făcându-i mai savuroși.

Sfaturi suplimentare pentru cartofi prăjiți perfecți

Pe lângă sarea adăugată la final, mai există și alte câteva aspecte de care trebuie să țineți cont pentru a găti cei mai delicioși cartofi prăjiți:

  • Alegeți cartofi cu un conținut scăzut de amidon, cum ar fi cartofii pentru fiert.
  • Tăiați cartofii în bucăți de dimensiuni uniforme pentru a se prăji uniform.
  • Spălați cartofii tăiați cu apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon.
  • Uscați bine cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji.
  • Preîncălziți uleiul la o temperatură de aproximativ 180°C.
  • Nu puneți prea mulți cartofi în ulei deodată, deoarece acest lucru va scădea temperatura uleiului și va duce la prăjirea neuniformă a cartofilor.
  • Lăsați cartofii prăjiți să se scurgă bine de ulei pe un prosop de hârtie.

Respectând aceste sfaturi simple, veți putea obține cartofi prăjiți perfecți, crocanți la exterior și pufoși la interior, cu un gust delicios și o textură irezistibilă.