Informații zi de zi

CÂT A AJUNS SĂ COSTE UN KILOGRAM DE ROȘII ÎN ROMÂNIA, ÎN 2022

Un kilogram de roșii a ajuns să aibă un preț astronomic în piețele din România. Oamenii de rând sunt șocați și se tem că în contextul războiului din Ucraina, tomatele și nu numai ar urma să devină un lux pentru ei.

Pe o rețea socială, a fost postată o fotografie cu roșii vândute cu 39,99 lei kilogramul! Acestea provin din Belgia și nu este exclus să ajungă să se strice pe tarabe, dacă prețul lor nu va scădea. Costul lor, este, fără discuție, mare, dacă ținem cont de puterea de cumpărare a multor români, care abia reușesc să-și plătească facturile.

Cât costă un kilogram de roșii în piețele din România
Poza cu roșiile “prunișoare codiță” vândute cu 39,99 lei kilogramul i-a șocat pe utilizatorii rețelelor sociale. Mulți români se tem, pe bună dreptate, că prețurile ar urma să explodeze și mai mult, pe fondul războiului izbucnit în Ucraina.

Cât ar putea costa legumele românești


Din aprilie, energia scumpă se va simţi și în preţurile legumelor din solarii, care vor creşte considerabil potrivit producătorilor, care au plătit în ultimele luni facturi duble. Potrivit estimărilor acestora, un kilogram de roșii ar putea ajunge la 30 de lei, de la 15-20 de lei, cât costa anul trecut.

roșii – 30 lei/kg
castraveți – 8 lei/kg
salată verde – 6 lei/bucată
ridichi – 6 lei/legătură
varză – 3 lei/bucată