Informații zi de zi

Ce i-a spus Traian Băsescu Elenei Udrea după ce a fost condamnată la opt ani de închisoare

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului, a mărturisit că a discutat cu fostul preşedinte Traian Băsescu despre condamnarea de opt ani de închisoare cu executare.

Ce i-a spus Traian Băsescu Elenei Udrea despre condamnarea în dosarul finanţării alegerilor prezidenţiale din 2009. Fostul ministru a dezvăluit detalii din discuţia pe care a purtat-o cu Traian Băsescu, după ce a aflat că a fost condamnată la închisoare.

„Da (am vorbit), dar foarte pe scurt. In modul cel mai firesc dl presedinte si-a exprimat regretul ca s-a intamplat asa un abuz si asa o nedreptate. Nu as spune ca a fost ceva de complezenta. In mod sincer a fost socat de nedreptate si de decizia asta nelegala si absurda la 12 ani de la referendum. A fost ceva sincer ce mi-a spus presedintele, o parere sincera. Ce putea sa faca mai mult?”, a declarat Elena Udrea, la Realitatea PLUS.

Anterior, Elena Udrea a declarat, marţi, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o la cinci ani de închisoare cu executare pe fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, că e convinsă că fostul şef al statului ar intra el la puşcărie în locul fetei sale dacă ar putea.

„Fac o apreciere umană. Nu am nicio îndoială, ar face asta ca părinte, dacă ar putea”, a zis Udrea, la Antena 3.

Fostul ministru a precizat că în dosar nu există acuzaţii la adresa unor fapte comise de Traian Băsescu. De altfel, Udrea a subliniat că „nu e întâmplător” faptul că „toţi colaboratorii apropiaţi care au rămas cu preşedintele” au probleme în justiţie, în vreme ce foştii săi colaboratori care au schimbat barca nu au dureri de cap, notează Ziare.com.

„E clar că ţinta este Traian Băsescu”, a precizat Elena Udrea.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului, a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.

Fostul ministru Elena Udrea a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.

În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său „a dat o decizie absurdă”.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic, trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Alte condamnări:

Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltării) – 6 ani pentru luare de mită;
Victor Tarhonm (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani cu suspendare pentru luare de mita;
Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare pentru delapidare.
Pe latura civila, instanta a dispus confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.