Informații zi de zi

Cod galben de furtună în București și Ilfov. ANM anunță vijelii puternice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de furtună pentru București și județul Ilfov. Conform alertei, sunt posibile vijelii puternice.

Vremea se strică radical și în sudul țării. Specialiștii ANM au emis primele alerte nowcasting de fenomene specifice sezonului cald.

ANM a emis cod galben de furtună în București și Ilfov. Rafale de vânt de peste 55 km/h
În intervalul 15:50 – 16:30, în București și județul Ilfov se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de peste 55 km/h, posibil vijelii.

Meteorologii ANM au emis și o prognoză specială pentru zona Capitalei. Până pe 2 aprilie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, dar instabilă.

Încă din după-amiaza zilei de vineri, va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 25 de grade, iar cele minime între 9 și 11 grade.

Vremea se strică în majoritatea regiunilor din țară
Vremea rea și fenomenele severe își vor face apariția, treptat, în majoritatea țării. Încă din 31 martie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic și ploi torențiale pentru mai multe județe din România.

Codul galben de cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului este în vigoare pentru perioada 31 martie, ora 18:00 – 2 aprilie, ora 21:00.

În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp, anunță ANM, pe pagina oficială meteoromania.ro.

Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Județele care intră sub incidența codului galben sunt:

Alba
Argeș
Arad
Bihor
Bistrița-Năsăud
Brăila
Cluj
Călărași
Caraș- Severin
Constanța
Gorj Hunedoara
Ialomița
Mehedinți
Maramureș
Mureș
Sibiu
Tulcea
Timiș
Vâlcea