Informații zi de zi

Cornelia Catanga, apel disperat pentru Nelu Ploieșteanu. Rugăciunea postată de artistă pe Facebook

Cornelia Catanga vine cu un apel disperat pentru Nelu Ploieșteanu, care este internat în spital din cauza noului tip de coronavirus. Cântăreața de muzică lăutărească are o rugăciune pentru toți cei care o urmăresc în mediul online.

Artista este foarte îngrijorată în privința stării de sănătate a rudei sale, care se află internată pe secția ATI de la Spitalul Floreasca. Din păcate, ruda cunoscutei soliste are și alte probleme medicale, care ar putea să-i pună viața în pericol.

Cunoscând situația medicală a lui Nelu Ploieșteanu, Cornelia Catanga le-a cerut oamenilor de pe pagina sa de Facebook să înalțe o rugăciune pentru unul dintre cei mai mari artiști ai muzicii lăutărești ca să se întoarcă cu bine acasă.

Cornelia Catanga, strigăt de ajutor pentru Nelu Ploieșteanu
„Să ne rugam cu toții pentru sănătatea lui Nelu, fratele nostru, unul dintre marii artiști ai muzicii lăutărești, ca bunul Dumnezeu să-i ajute și să treacă și peste aceasta mare cumpănă și să se întoarcă în sânul familiei.

Doamne, ai grijă de el și de familia lui!!!”, a scris Cornelia Catanga pe pagina sa de Facebook în urmă cu foarte puțin timp.

Jurnalista Mara Bănică a făcut și ea dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu, care s-a înrăutățit în ultimele zile. Inițial, solistul nu a dorit să se interneze, însă când și-a dat seama că nu își revine s-a întors la spital pentru a fi sub atenta observație a medicilor.

Cântărețul nu s-a temut nicio secundă de virusul din China, deși în trecut a suferit două pneumonii. Nelu Ploieșteanu a stat acasă o noapte și o zi, în ciuda indicațiilor pe care le-a primit de la doctori, care au făcut tot posibilul să-l țină în spital.

„Am fost șocată. Nelu era bine, nu se temea de virusul asta. Era la cămin. La spital avea simptome de COVID, l-au internat, l-au testat și la un moment dat au decis să îi facă și un tomograf. A refuzat. A ieșit în noaptea aia cu febră mare din spital, cu semnătură.

S-a certat cu medicii, nu a vrut să rămână. Se datorează plecării din spital. Când medicii dețin să te rețină acolo, e clar că nu e foarte bine. O noapte și o zi când el a stat acasă, avea nevoie de suport de oxigen.

Medicii știu cel mai bine, a greșit nea Nelu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%”, a declarat Mara Bănică, care a ținut să adauge că medicii nu au putut lua legătura cu fiica artistului, Aneta.