Informații zi de zi

Cum a fost filmat autocarul cu români în Bulgaria, înainte de tragedie. Șoferul, pus sub acuzare

Trei români au murit în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo. Cum a fost filmat autocarul cu conaționalii noștri înainte de tragedie. Șoferul riscă ani grei de închisoare.

Patru persoane, între care trei cetățeni români, au murit, sâmbătă, în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo.

Cum a fost filmat autocarul cu români în Bulgaria, înainte de tragedie
Conform presei bulgare, autocarul implicat în tragedia din weekend a fost filmat de mai multe ori pe același traseu în timp ce mergea cu viteză și făcea depășiri neregulamentare. S-a întâmplat asta de mai multe ori recent și în lunile care au trecut.

Pe înregistrări se vede faptul că autobuzul circula cu viteză peste limita legală. În plus, șoferul făcea depășiri periculoase. Într-unul dintre clipuri, autobuzul depășește chiar o mașină și o cisternă, într-o localitate.

Centrul European de Politică a Transporturilor este instituția care precizează că autocarul a fost filmat (VIDEO AICI) de camerele de supraveghere de mai multe ori încălcând regulile de circulație.

”Este o încălcare absolută a regulilor, el conduce pe banda pe sensul opus”, a declarat Diana Rusinova, reprezentantă a Centrului European pentru Politici de Transport, la un post de TV din țara vecină, scrie site-ul BnTNews.bg.

”După analizele pe care le-am făcut, limita este de 40 km/h și el conduce cu 80. În imagini se poate vedea cum evită de puțin un accident”, a adăugat ea, în momentul prezentării filmărilor cu autobuzul.

Șoferul care conducea autobuzul, pus sub acuzare
Sursa citată mai scrie că șoferul autocarului, de naționalitate turcă, a fost reținut pentru 72 de ore.

Acesta este acuzat de neglijență la volan și de cauzarea morții a 4 pasageri, după ce nu a respectat regulile de circulație rutieră. Bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat, relatează presa bulgară.

”Având în vedere că este cetățean al unei țări din afara Uniunii Europene și există riscul ca acesta să fugă și să nu poată fi judecat, s-a decis reţinerea în custodie”, a declarat Iliyan Blagoev, procuror supraveghetor al cazului.

ADVERTISEMENT
În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea șofer al autocarului, un român, acesta a fost eliberat după audiere. Nici șoferul autoturismului, care a fost oprit pe șosea și în care autobuzul a intrat, nu a fost arestat.