Informații zi de zi

Cum a hotărât Ovidiu Cuncea să devină preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului ieșind din icoană”

În 2019, Ovidiu Cuncea a divorțat, după o căsnicie de 21 de ani și a luat calea bisericii. Fostul actor a urmat Seminarul Teologic, acum de 30 de ani și i-a luat mulți ani să aleagă între a merge pe calea preoției sau a rămâne actor. În cele din urmă a ales să fie preot și povestește acum despre un moment special care i-a schimbat viața.

Ovidiu Cuncea a fost invitat la „Exclusiv VIP’, emisiunea lui Cristi Brancu de la Prima TV. Îmbrăcat în sutană, fostul actor a povestit despre viața sa actuală și cum a decis să renunțe la actorie și să devină preot. Mare parte din viață a fost prins între Teologie și Teatru, dar nevoia de a fi și mai aproape de Dumnezeu a învins.

„Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște. Eram în 1994, atunci am intrat la Seminarul Teologic, dar eu am mai dat și în 1983, dar am picat… atunci era și o perioadă foarte ciudată. Toată lumea voia să te îndepărteze de Teologie. Era destul de complicat, atunci când am dat examen a fost o chestie de curaj, de revoltă, eu eram între Teatru și Teologie…

Apoi mulți colegi au făcut Teologie, printre care și Silviu Biriș, atunci era ca o chestie pe care o făceai cu mare curaj.

Știu că s-a făcut sedință publică să mă dea afară din UTC și da, m-au dat afară. Pe tata, care lucra în Libia, l-au chemat și l-au luat la întrebări. Tata a zis atunci că soția a decis, că el nu știa nimic, totul ca să salveze situația. Toată viața mea am avut dilema de a mă hotărî între Teatru și Teologie.’, a declarat el la Prima TV.
ADVERTISING

Ovidiu Cuncea a continuat seria dezvăluirilor și a povestit cum a văzut-o pe Maica Domnului, dar și ce i-a spus aceasta.

„A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și…stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică.

Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica. Chiar prietenii m-au întrebat apoi și le-am spus că nu mai am frică. Acum m-am gândit că mai am.

Mi-e frică ca nu cumva să nu mai am bucuria clipei pe care o trăiesc. Să cunoști majoritatea lucrurilor și să nu te mai bucuri.’, a mai completat fostul actor.

În această perioadă, înainte de Sărbătoarea Învierii, Ovidiu Cuncea ține post negru: „Toată săptămâna asta nu mănânc deloc, doar apă. Nu e ușor, dar sper să reușesc, mă rog la Dumnezeu să reușesc’.

„Sunt împlinit, echilibrat”

„Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru, dar își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja. Înainte de hirotonie am vrut să renunț.

Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul. Mult a contat sprijinul familiei. Când eram diacon, soția a spus: „Te-ai schimbat, ești altă persoană”. Fericit?… E complicată fericirea. Sunt împlinit, echilibrat’ – a mai povestit Cuncea.

Ovidiu Cuncea a divorțat după 21 de ani

Ovidiu Cuncea este diacon la mai multe biserici din Capitală și s-a împăcat cu decizia soției sale, Cristina, de a se separa. Chiar dacă nu-și mai dorește o a doua căsătorie, actorul speră să mai simtă, din nou, fiorii dragostei:

Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat. Sufletește, nu știu dacă și trupește. Decât să fi trăit în minciună, a fost mai bine așa. Nu știu ce a fost acolo, n-am înțeles încă.

La început m-am revoltat, m-am întrebat de ce s-a întâmplat asta, după care mi-am dat seama că nu are niciun rost. În jurul meu cerul e atât de mare și e loc pentru toată lumea, încât toată tristețea și amărăciunea trebuie să le topesc în lumină.’ – a povestit Ovidiu Cuncea în emisiunea Refresh by Oana Turcu, de la Antena Stars, acum doi ani.

Ovidiu Cuncea și fosta sa soție, Cristina, au împreună doi copii mari, de 22 și 23 de ani, care au ales să stea alături de tatăl lor.

‘Ne vedem seară de seară, mâncăm împreună dimineața, râdem, ne întrebăm ce am mai făcut. Eu cu Sara (fiica lui – n.r.) avem aceeași meserie (ambii sunt actori – n.r). Ea joacă și la Teatrul Național. Avem multe lucruri comune. Copiii mei vor să mă vadă fericit. Vor să-mi fie bine’ , a mai mărturisit Ovidiu Cuncea.