Informații zi de zi

Cum arată Ileana Popovici la 73 de ani. Îndrăgita actriță are un mare regret

Ileana Popovici a fost actriță, cântăreață și redactor muzical la Televiziunea Română. De la mijlocul anilor 60 și până la începutul anilor 80, ea a jucat în foarte multe filme și a avut numeroase apariții TV, fiind una dintre cele mai iubite actrițe ale României. S-a remarcat în producții precum Neînfricații’, Zile fierbinți’, Accident’ sau Parașutiștii’.

Și nu doar rolurile interpretate magistral i-au adus notorietatea, ci și lookul nonconformist pentru perioada comunistă, o tunsoare scurtă, băiețească.

Ileana Popovici s-a iubit cu bărbați celebri
Într-un interviu mai vechi pentru revistatango.ro, Ileana Popovici a vorbit despre iubirile din viața ei. Actrița s-a iubit cu Dan Pița, Sergiu Nicolaescu, Mihai Tatulici și compozitorul Richard Oschanitzky:”Pe Rici l-am iubit foarte mult, a însemnat foarte mult în viața mea. El mi-a croit drumul în muzică. De la el am învățat foarte multe lucruri. Și l-am iubit cum poate iubi o fată la 20 de ani! Am fost foarte îndrăgostită de el și îi port memoria în continuare […] La vremea respectivă, fiecare a fost foarte important în viața mea și nu pot să nu recunosc lucrul ăsta“, se confesa Ileana Popovici sursei citate.

Actrița a mărturisit că, după părerea ei, ceea ce îi atrăgea pe bărbați la ea erau normalitatea ei și faptul că nu avea niciun interes pe lângă ei, cu atât mai mult cu cât era vorba despre bărbați celebri, influenți: “De multe ori, oamenii m-au judecat greșit: . Nu a fost așa. Sergiu (actrița a avut o relație de 8 ani cu regizorul Sergiu Nicolaescu – n.red.), de exemplu, mi-a făcut curte vreo patru luni. Nici nu m-am gândit vreodată că o să fie o iubire între noi. A fost o relație bună, normală. Fără lucruri deosebite, dar probabil că în perioada aceea eu aveam nevoie de el și el de mine. Poate că el avea nevoie de normalitatea mea și eu eram îndrăgostită“, a mai declarat actrița.

Ileana Popovici și Sergiu Nicolaescu, o iubire ca-n filme
Potrivit libertatea.ro, care citează ziarul Ring, despre relația dintre Ileana Popovici și Sergiu Nicolaescu au vorbit și regizorul Ioan Cărmăzan, dar și alți apropiați de-ai Ilenei: “Sergiu a stat şi cu Ileana Popovici timp de opt ani, dar nu au fost căsătoriţi. Era şi actriţă, şi cântăreaţă, şi redactor muzical. Era o fată inteligentă şi deşteaptă’, a declarat Cărmăzan. În 1975, Ileana era tare mândră de relaţia lor, probabil că era foarte îndrăgostită de maestru. Mi-a spus de câteva ori: «Sergiu a fost ieri la mine şi i-am gătit. I-au plăcut foarte mult murăturile puse de mine. Sunt foarte îndrăgostită, îl iubesc! Îl răsfăţ cum pot eu mai bine!»’, povesteau apropiați de-ai Ilenei Popovici.

Din cauza tunsorii ei băiețești, Ileana Popovici era, adesea, confundată cu un băiat. O scenă amuzantă care i-a avut protagoniști pe Ileana și pe Sergiu Nicolaescu a avut loc la filmările pentru pelicula „Zile fierbinți’: “Eram la mare, tunsă scurt și umblam în pantaloni scurți. Apoi m-am dus odată la un coafor și am auzit vorbindu-se: . Deci… eu eram băiețelul din Pistruiatul, în concepția lor“, povestea, amuzată, artista pentru Revista Tango.

Actrița mărturisea că, din toate relațiile pe care le-a avut, a preferat să păstreze doar momentele frumoase: “Am reușit să trec peste lucrurile urâte care m-au făcut, de multe ori, să închei aceste iubiri. De multe ori am fost trădată și nu am rezistat șocului trădării… Acum mă gândesc că, poate, câteodată trebuie să ierți mai mult. Eu am fost destul de orgolioasă și nu am putut să trec peste anumite trădări […] Cred că am ales, până la urmă, omul cel mai potrivit pentru mine“, spunea Ileana Popovici în interviul acordat revistei Tango.

Ileana Popovici a fost căsătorită doar cu Mihai Tatulici
Dintre toate iubirile celebre care i-au trecut prin viață, Ileana Popovici a fost căsătorită doar cu jurnalistul Mihai Tatulici. Actrița este, însă, secretoasă cu privire la această alegere: “Este un secret pe care nu pot să-l divulg. Mi-am dorit foarte mult un copil și am considerat că… Și m-am îndrăgostit, la un moment dat de el. Pentru scurt timp“.