Informații zi de zi

Cum să elimini excesul de apă din organism – iată cum poți reduce inflamațiile și acumularea de apă

Apa se poate acumula în țesuturi și cavități prin intermediul sistemului circulator. Aceasta poate cauza transpirație în zona picioarelor, genunchi și mâini. Această stare este întâlnită în cazul femeilor înainte de ciclul menstrual sau în timpul sarcinii.

Oamenii cu un stil de viață sedentar sunt predispuși spre a reține mai multă apă. În cazuri extreme, retenția de apă poate duce la apariția atacului de cord sau la blocarea rinichilor.

Poți reduce inflamațiile și acumularea de apă din organism prin aceste simple metode:

Stai departe de sare
Dacă vrei să eviți retenția de apă din organism, trebuie să reduci nivelul de sare consumată. După cum bine știi, sarea conține clorură de sodiu, iar sodiul reține apa în corp. Dacă mâncăm alimente procesate, acest lucru poate duce la retenția apei.

Mănâncă alimente bogate în magneziu
Vei reduce nivelul de apă din organism dacă îți vei mări nivelul de magneziu introdus în corp. Poți consuma spanac, mazăre, grâne și alune. Suplimentele cu magneziu pot fi și ele de ajutor.

Trebuie mărit nivelul vitaminei B6
Dacă mâncăm alimente bogate în vitamina B6, retenția de apă dinaintea ciclului menstrual se va reduce. Alimentele bogate în vitamina B6 sunt cartofii, tonul și bananele.

Mănâncă alimente bogate în potasiu
Pe lângă faptul că reduce retenția de apă din organism, potasiul ajută și la reglarea funcțiilor inimii și ale organelor interne.

Stai departe de carbohidrați rafinați
Rinichii tăi vor absorbi un exces de sodiu dacă consumăm carbohidrați rafinați. Carbohidrații rafinați se găsesc în făină, zahăr, grâne.

Poți reduce retenția de apă și prin:
exerciții fizizce
bea multă apă
bea ceai de equisetum
sucul de merișoare este un puternic diuretic
laptele de porumb este eficient împotriva retenției