Informații zi de zi

Cutremur de 4,0 în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a avut loc în această seară în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc la ora 23:13 în zona seismică Vrancea, Covasna, la adâncimea de 139 kilometri, potrivit Istitutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km E de Brasov, 86km N de Ploiesti, 106km SV de Bacau, 139km V de Galati, 140km V de Braila, 142km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 167km E de Sibiu, 190km SV de Iasi, 207km N de Ruse, mai arată INFP.

Citeste si:
Legislația din Romania nu permite publicarea de conținut ce poate genera panica și din păcate sunt persoane care se panicheaza când aud și de un cutremur de 5,6 grade care reprezintă activitate normala și nu reprezintă pericol major, nefiind informati corespunzător, dar sa afirmam ca urmează un cutremur de 6.5-7 grade in Romania ar genera panica pentru unii și am încalca legea, deoarece așa aplica legea. Ce va putem comunica este doar faptul ca 23 Noiembrie 2021 poate fi o zi nefasta pentru toți.

Unii specialiști oficiali afirma totusi ca un cutremur major se poate produce in orice moment așa ca pregătiți-va, fiți pregătiți deoarece sunteți pe cont propriu. Următorul cutremur major din Romania din păcate va surprinde populația total nepregătită și neinformata despre aceste fenomene naturale denumite cutremure, ca sa nu mai vorbim de lucrări la locuințe și infrastructura. Probabil tot noi vom suporta costurile, iar lumea va fi și mai suparata și mai nervoasa.