Informații zi de zi

Doliu la Poliţia Locală din Târgovişte. Un agent a murit din cauza COVID-19

Este o zi neagră pentru angajații serviciului de Poliţie Locală din Târgovişte. Un agent care ar fi împlinit 50 de ani în decembrie, a murit răpus de virusul SARS-CoV-2.

Poliţistul s-a simţit rău în urmă cu o săptămână, chiar în timpul orelor de lucru. A fost testat pozitiv şi internat. Marți dimineaţă, inima a lui a încetat să bată.

Poliţistul local Longin Ghinescu urma să împlinească 50 de ani, în decembrie, pe 10. Din nefericire, în loc de sărbătoare în familia sa este un ocean de durere. Marți, sirenele au sunat a jale la Poliţia Locală din Târgovişte.

Aproape 16 ani a petrecut agentul la Serviciul Rutier din cadrul Poliției Locale. A fost de la bun început acolo. În timpul ultimei sale misiuni a simțit că nu mai poate respira.

Ionel Durjan, colegul politistului: “Când s-a simţit rău, am fost amândoi în serviciul de dirijare, el totuşi era rău. Ca să aflu a doua zi că era infectat.”

Robert Dumitrescu, șeful Serviciului Circulaţie Poliţia Locală Targoviste: “Lunea trecută a fost internat, ne-a anunţat că este pozitiv şi internat la spitalul judeţean Târgovişte, astăzi de dimineaţă am primit vestea că a decedat.”

Sergiu Radu, colegul polițistului: “Un camarad deosebit, ne acorda tot sprijinul, implicat în serviciu, însă acest virus nu iartă.”

Poliţistul era un familist convins, spun apropiaţii. Se mândrea nespus cu băiatul său, care terminase facultatea.

Raluca Moldoveanu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Targoviste: “Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate şi suntem aici să îi ajutăm cu tot ce putem.”

Și în Buzău, un alt poliţist local, Cătălin Simion, s-a stins tot în urma infectării cu SARS-CoV-2. Agenţi din mai multe oraşe ale ţării au păstrat un moment de reculege în memoria celor doi. Iar sirenele maşinilor aflate în misiune au sunat, în semn de respect şi compasiune.