Informații zi de zi

Experienţa unui turist în Cluj: „Nu pare din România. Arată într-un fel… “

Un turist a relatat impresiile sale după ce a vizitat Clujul şi spune că oraşul arată diferit de alte localităţi din România. Turistul a făcut mai multe remarci şi a explicat ce l-a impresionat.

Un turist din Ploieşti care a vizitat Clujul a povestit ce a văzut şi a lăudat oraşul, scrie Ştiri de Cluj. El a remarcat frumuseţea oraşului, curăţenia şi faptul că oamenii pe care i-a întâlnit i-au lăsat o impresie excelentă, cu o singură excepţie.

„1. Da, turist, pentru ca acest oraş nu pare din România.
2. Nu are Centru Vechi, pentru ca oamenii ăştia au reuşit să păstreze şi să renoveze ce este vechi. Iar ce este nou, cu mici excepţii, se integrează perfect. Tot oraşul este un Centru Vechi.
3. Drumuri cu sens unic, piste de biciclişti verzi, treceri de pietoni roşii, trotuare de calitate, spaţii verzi păstrate până la ultimul copac.
4. O multitudine de străduţe, terase, magazinele şi afaceri locale.
5. Lumea aşteaptă la semafor să se facă verde, chiar dacă nu trece nicio maşină.
6. Curăţenia în oraş este ceva de povestit pe Facebook. Deşi pare incredibil sa ne minunam… aici chiar este curăţenie”, a spus ploieşteanul.

El a remarcat şi faptul că oraşul vibrează şi că pe străzile sale sunt foarte, foarte mulţi tineri.

7. Foarte mult tineret. Vârsta a III-a extrem de rar am văzut. Nu am circulat cu transportul în comun… Ca veni vorba de transport: lumea circula pe aici cu bicicleta sau trotineta electrica. Adică este ceva normal… şi sunt muuulţi. Autobuzele arată într-un fel… e de bine.
8. Un singur meltean. La un semafor, un Suv, geamul jos şi manele. Restul, toţi circulau regulamentar. În schimb, motocicliştii destul de zgomotoşi… majoritatea ambalează motorul şi circulă cu viteza.
9. Pe lângă statui, muzee, facultăţi, în centru există un parc superb, cu un lac, locuri pentru hamace, băncuţe şi fotografi mai mult sau mai puţin amatori.
10. Iar ultima, care mi-a confirmat calitatea oamenilor de aici: un mic magazin alimentar de cartier (am intrat sa iau o apă). Un bătrân (părea mai “homeless”) vrea să cumpere o sticlă de coniac. Doamna vânzătoare i-a spus ca îi da maxim o bere, pentru ca a băut suficient. Cam atât! Vizitaţi Cluj-Napoca…. merită!”, a scris turistul din Ploieşti.