Informații zi de zi

Fetița unui preot a intrat în comă, după o durere de cap inexplicabilă: Ecaterina are doar 12 ani. Părintele a rugat credincioşii, cu lacrimi în ochi, să se roage pentru ea

Unul dintre preoții cei mai îndrăgiți din București trece prin momente cumplite. Părintele Nicolae Dima este pus la grea încercare după ce fiica lui, Ecaterina, se află în comă după o durere de cap inexplicabilă.

Părintele Vasile Ioana, colegul său de parohie, a spus că, după ce medicii au făcut tot ce le-a stat în putință, doar rugăciunile oamenilor o mai pot salva pe fetiță.

„Până acum câteva ore, familia părintelui Nicolae Dima trăia normal, așa cum trăim noi toți în viața de zi cu zi. A apărut o durere de cap inexplicabilă. Părinții fetiței au făcut investigații, au mers la spital, au căutat soluții și au descoperit un necaz.

Cu totul neașteptat, după două-trei zile de dureri de cap, s-a făcut RMN și s-a descoperit că fetița are o formațiune tumorală. Dar nu este doar atât, ci viteza cu care s-au întâmplat lucrurile este surprinzătoare. Din nimic, după o durere de două zile de cap, copila nu mai putea respira și a intrat în stop cardio respirator. A leșinat în brațele tatălui ei. S-a lăsat moale în brațele lui iubitoare.

Din acel moment, a intrat în mâna medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Copila a făcut un al doilea stop cardio-respirator. Acum este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu. Și medicii, și părinții, și noi toți așteptăm ca Ecaterina să își revină. Copila doarme de atunci și noi toți am intrat în rugăciune”, a spus Părintele Vasile Ioana care a îndemnat credincioșii să se roage pentru fetița preotului Nicolae Dima, potrivit antena3.ro.

Preotul Vasile Ioana: Deși este în comă profundă, Ecaterina a dat un semn

„Noutăți despre Ecaterina! Mai întâi, vă mulțumim pentru rugăciuni și pentru dragoste! Părintele Nicu și Cătălina vă sunt recunoscători pentru rugăciunile și mesajele voastre de susținere! Ieri, cu ajutorul Domnului, am împărtășit-o cu Trupul și Sângele Domnului.

Tot ieri, în Paraclisul spitalului a fost săvârșită slujba Sfântului Maslu de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanu și Preasfințitul Timotei Prahoveanu alături de un sobor de preoți și diaconi. La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Varlaam a dus Sfintele Moaște ale Sfântului Nectarie și ale Sfintei Ecaterina și a atins cu ele trupul Ecaterinei și a uns-o cu mir de la Sfântul Mucenic Dimitrie, mir oferit cu dragoste părintească de către Părintele Patriarh Daniel.

În acel moment, în mod surprinzător, deși este în comă profundă, Ecaterina a dat un semn, corpul ei s-a mișcat, la fel ca și în momentul împărtășirii. Vizita noastră cu Sfintele Moaște în spital a produs multă emoție în rândul corpului medical, cât și a celorlalți prezenți în spital. A fost multă revărsare de Har!

În prezent starea medicală a fetiței este aceeași – comă profundă, nu răspunde deloc tratamentului; în plus au apărut câteva complicații pulmonare (edem pulmonar). Copila este încă între viață și moarte!

E nevoie mai departe de multă rugăciune pentru ea. Vă rugăm mult să o puneți pe pomelnicele voastre și să rugați preoții să o pomenească la Sfânta Proscomidie!”, a transmis părintele Vasile Ioana.