Informații zi de zi

Floarea cu miros de rai – Legenda Liliacului

Este foarte ușor să găsești liliac în întreaga țară în această perioadă. Florile de liliac provin din Europa și Asia și acestea nu doar că sunt extraordinar de frumoase, ci și incredibil de parfumate. Multe persoane preferă mirosul de liliac în schimbul celui de trandafir (cea mai populară floare).

Ce reprezintă floarea de liliac?

Floarea de liliac are multe sensuri, însă cele mai multe sunt legate de exprimarea dragostei sau a afecțiunii. În vremurile victoriene, dăruirea florilor de liliac însemna că bărbatul încearcă să cucerească o femeie.

Florile de liliac pot exprima, de asemenea, încrederea pe care o are o persoană în cealaltă persoană.

O crenguță de liliac, în special liliacul alb, simbolizează nevinovăția.

Liliacul alb simbolizează schimbarea, puritatea, încrederea. Liliacul violet simbolizează spiritualitatea și sinceritatea, cel albastru – fericirea și liniștea sufletească, iar cel roz – iubirea adevărată și relațiile bazate pe încredere.

Mai jos vă las și cu minunata poveste a florilor de liliac, o legendă prea frumoasă pentru a fi ignorată:

În urmă cu mii de ani, trăia o fată numită Lili cu ochi mov-albăstrui nimeni nu mai văzuse până acum. Ea cunoscuse un băiat cu care se iubea incredibil de mult; deși erau destul de tineri, cei doi voiau să se căsătorească.

Din păcate, băiatul suferea de o boală incurabilă și zilele lui erau numărate. Din acest motiv cei doi încercau ca fiecare zi pe acest pământ să fie petrecută cu iubire, râsete și veselie. Într-o zi, din păcate, s-a întâmplat inevitabilul și fata a rămas singură. Plină de durere, frumoasa fată se ducea în fiecare zi la mormântul lui pentru a îi povesti cum a fost ziua ei. Ea vărsa lacrimi amare, de dor și singurătate. Și-a promis că niciodată nu va mai iubi atât de mult.

S-a dus o zi, s-a dus două, s-a dus trei… s-a dus zi de zi până când, într-o zi obișnuită, nu s-a mai putut ridica de pe mormântul lui. Inima ei era sfâșiată. Potrivit legendei, în acel loc a crescut un arbust cu flori mov-albastre care aveau un miros divin. „Dacă în Rai miroase a dragoste, atunci și floarea dragostei noastre trebuie să aibă un parfum divin.” – îi spunea fața tânărului când erau împreună.

Localnicii satului au fost uimiți de această poveste incredibilă de iubire, motiv pentru care au numit floarea Liliac – culoarea sutelor de flori le aminteau de ochii magici ai fetei.