Informații zi de zi

Incendiu de proporții la Brazi. Este a doua ora când se întâmplă în același loc

Un nou incendiu în același loc. Este vorba de incineratorul din Brazi. Acest loc a fost afectat de flăcări și în urmă cu două săptămâni. Atunci, peste 500 de tone de deşeuri, printre care şi deşeuri periculoase, au ars timp îndelungat. Pompierii au intervenitv de urgență astăzi și au dat detalii despre situația de la fața locului.

Este din nou incendiu la incineratorul din Brazi. Tragedia s-a produs, luni, chiar în prima parte a zilei. Acest loc a mai fost afectat de flăcări și în urmă cu două săptămâni. Acum, cei de la ISU Prahova spun că s-au sesizat ca urmare a unui apel la 112. Imediat după ce au primit alerta, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de stingere la incineratorul de la Brazi, „unde se pare ca iese din nou fum”.

„După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligațiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, a transmis ISU Prahova. Conform pompierilor, se pare că arde cu flacără în interior pe o suprafață de 100 de metri pătrați.

Tragedia de la Brazi petrecută în urmă cu două săptămâni
În urmă cu aproape două săptămâni, un alt incendiu a afectat platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova. Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă.

Eco Burn Brazi este societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase. Reprezentanţii acesteia au susţinut că focul ar fi fost provocat de „o mână criminală”, indicând un angajat care ar fi ameninţat că se sinucide.

În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, astfel că anchetatorii iau în calcul ipoteza că în interiorul halei a fost surprinsă o persoană. Totuşi, acest lucru nu a putut fi confirmat miercuri, întrucât pompierii nu au putut intra ieri în interiorul halei, construcţia fiind extrem de mult degradată, planul ei s-a prăbuşit şi nu prezenta siguranţă.

Incendiul de la Brazi a provocat degajări mari de fum, persoanele care locuiesc în zonă primind un mesaj de avertizare de la RO-ALERT. Incendiul a devenit violent după explozia a 20 de butelii cu propan, potrivit Observatorul Prahovean.

Sursa foto: observatorulph.ro