Informații zi de zi

Când sunteți deznădăjduiți, citiți rugăciunea sfântului Iuda Tadeu

Considerat patron al cauzelor pierdute și al situațiilor disperate, sfântul Iuda Tadeu se bucură de mare cinste în rândul credincioșilor. Citiți această rugăciune când aveți probleme ce par fără ieșire și veți vedea rezultatul.

L-a însoțit pe Mântuitorul pe drumul Calvarului
Născut în Galileea, despre sfântul Iuda Tadeul tradiția spune că l-ar fi însoțit pe Iisus pe drumul calvarului, fiind unul dintre cei 12 ucenici ai săi. Acesta a fost pomenit în paginile Sfintei Evanghelii într-un singur moment şi anume în momentul Cinei Celei de Taină, când: „i-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: Doamne, ce este că ai să Te arăţi nouă, şi nu lumii? Isus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el”.

Patronul cauzelor imposibile
„O, Sfinte Iuda Tadeu, rudă a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol si martir glorios, strălucit în virtuți și puternic în minuni, credincios și grabnic ajutător al celor ce te cinstesc și se încred în tine, privește cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine și cere mijlocirea ta. Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe aceia care au pierdut aproape orice speranță și se află în pragul disperării. Privește deci la mine și vezi în ce strâmtoare mă aflu. Viața mea este o viață de suferință. Zilele mele sunt pline de durere și necaz, sufletul meu este o mare amărăciune.

Cărările mele sunt pline de spini și aproape nu trece o clipă fără suspine și lacrimi și fără griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viață. Neliniștea, disperarea și lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleșesc de multe ori sufletul, astfel încât mi se pare că pronia dumnezeiască m-ar fi părăsit. Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credință se clatină, inima mea slăbește și disperarea se furișează în suflet, vrând să se facă stăpână peste mine.

O, Sfinte Iuda Tadeu, tu nu mă poți lăsa în starea aceasta grozavă. La tine alerg, pe tine te rog, ajută-mi. Ascultă, te rog, rugămintea pe care ți-o fac ! Nu mă voi depărta de tine până când nu mă vei asculta. Grăbește-te și vino-mi, te rog, în ajutor și nu lăsa ca încrederea mea în tine să fie rușinată. Fă ca prin mijlocirea ta să se preamărească și întru mine nesfârșita milostivire a lui Dumnezeu. Ascultă-mi rugămintea, mai ales în necazul cel mare pe care îl am acum și dă-mi grabnicul tău ajutor în (se mărturisește necazul).

Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de această lovitură a durerii și să cadă în disperare. Ascultă-mă, o, Sfinte Iuda Tadeu, împlinește-mi rugămintea și eu îți voi fi recunoscător în toate zilele vieții mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seamă ajutător al meu. Voi mulțumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta și voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni.

Amin!”.