Informații zi de zi

Începe școala? Anunț de ultimă oră al Guvernului

Îndoieli mari în ceea ce privește începerea anului școlar. Lucrurile nu par foarte bine puse la punct, iar părinții se tem să-și trimită copiii la școală. Cu o zi înainte de marea deschidere, premierul le-a transmis că pot avea toată încrederea.

Premierul i-a asigurat pe părinți că orice aspect poate fi remediat.

„Decizia de a începe anul școlar este o decizie care era clară din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, sigur că sunt diferite aspecte care n-au fost puse la punct în detaliu. Orice fel de aspect poate fi remediat. (…) Eu îi rog pe părinți să aibă încredere”, a spus Orban.

În acest context, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, organizează duminică, la ora 16,00, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că autorităţile trebuie să ia decizii rapide cu privire la desfăşurarea cursurilor, pentru a asigura condiţii cât mai bune pentru elevi şi cadrele didactice.

„Suntem într-o dinamică, prin urmare, dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul şi să-i primim pe copii în condiţii extraordinar de bune, pentru că ne preocupă siguranţa şi sănătatea copiilor, dar şi a cadrelor didactice. Cu toţii trebuie să fim sănătoşi, ca să putem să desfăşurăm un act educaţional de calitate”, a declarat ministrul Educaţiei duminică, după o vizită la o şcoală din Măgurele.

„Eu merg acum la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, să vedem care este situaţie de ieri şi până astăzi. Am întâlnire cu inspectorii şcolari generali adjuncţi, cu inspectorul şcolar general şi inspectorii pentru dezvoltare instituţională de la fiecare sector în parte”, a precizat ministrul Educaţiei.