Informații zi de zi

Informația momentului despre Pfizer! Este răsturnare totală de situație. Ce trebuie să știe cei vaccinați complet

Experții insistă: Persoanele vaccinate complet nu au nevoie de a treia doză, în condițiile în care Pfizer evaluează deja siguranţa unei doze suplimentare. Americanii vaccinați complet, dar care vor să facă o doză suplimentară, trebuie să știe un lucru: vaccinul suplimentar nu strică, dar s-ar putea nici să nu ajute. Cel puțin așa continuă să susțină experții, în condițiile în care Pfizer a anunțat că efectuează un studiu de evaluare a siguranţei unei a treia doze.

Cercetări recente arată că o combinare a vaccinurilor de la Astra Zeneca și Pfizer este sigură și eficientă.„AstraZeneca nu a fost niciodată studiată ca doză unică”, a spus dr. Monica Gandhi, șef de divizie la Spitalul General San Francisco, conform Newsy.com.

Anunţul experţilor despre a treia doză de vaccin
Gandhi amintește și că vaccinul de la AstraZeneca, administrat în două doze, nu a fost aprobat în SUA. „Trebuia să fie administrat ca booster la șase, opt sau 12 săptămâni. Depinde de ceea ce decide fiecare țară”, a declarat medicul.

Vaccinul Johnson&Johnson utilizează aceeași tehnologie ca AZ, dar s-a dovedit că funcționează cu o singură doză. „Nu putem ști dacă J&J va funcționa bine, nu avem date pentru a spune cât de bine veți fi protejați de un al doilea vaccin ”, a declarat dr. Rochelle Walensky, șefa Centrelui pentru Prevenirea și Controlul Bolilor(CDC).

Institutul Național de Sănătate a început să recruteze oameni pentru un studiu clinic de fază timpurie 1/2 pentru a analiza dozele de rapel ale diferitelor vaccinuri COVID-19 și cum funcționează „combinarea” lor. De exemplu, dacă se pot combina un vaccin de la J&J cu unul de la Moderna.

CDC nu recomandă administrarea de doze suplimentare de vaccinuri
Până în prezent, dintre cei peste 150 de milioane de americani complet vaccinați, 4.115 s-au infectat. „Acest lucru este înfricoșător”, a afirmat Dan Richard într-un videoclip postat pe Facebook.

Este cazul unui bărbat din Aurora, Colorado, care s-a infectat cu COVID deși era complet vaccinat cu vaccinul Pfizer, la începutul acestui an. În concluzie, experții spun că rămâne la la alegerea fiecăruia dacă vrea să și facă o doză suplimentară.