Informații zi de zi

Nu face curat în casă în Duminica Floriilor, pentru că vei avea parte de rău tot anul!

Ziua de 17 aprilie este un moment cu totul deosebit pentru întreaga creștinătate, pentru că sărbătorim cu mare cinste Floriile. Ai grijă cum păstrezi tradițiile și obiceiuri din această zi, pentru a avea parte de bunăstare și fericire tot anul.

Cine vrea să se mărite, trebuie să scoată zestrea la soare
Tradiția spune că în Duminica Floriilor nu se face niciodată curățenie, iar cel care o încalcă va avea parte de rău tot anul.

De asemenea, există o superstiție legată de măritatul fetelor. Acelea care vor să se căsătorească, trebuie să scoată de Florii zestrea și să o pună la soare, în credința că ursitul se va grăbi să vină.

Dacă v-ați gândit să vă spălați pe cap de Duminica Floriilor, ar trebui să știți că și acest lucru este interzis, pentru că altfel veți albi prematur.

Dacă vrei să îți meargă bine și să fii ferit de boli, neapărat trebuie să mănânci pește de Florii. Pentru ca cei mici să crească sănătoși și inteligenți, tradiția spune că părinții trebuie să și lovească ușor copiii cu ramuri sfințite de salcie.

Nu în ultimul rând, se crede că așa cum va fi vremea în Duminica Floriilor, tot așa va fi și de Paște. Din această zi nu se mai folosesc urzicile pentru mâncare, pentru că se spune că nu mai sunt comestibile.

Felicia Iederă