Informații zi de zi

Nunta de 350 de persoane. Mireasa s-a ales cu COVID, iar toti nuntasii intra in carantina

Nunta mare la Oradea. Nora fostului adjunct al Politiei Bihor, Eugen Boc, farmacista la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmata cu Covid-19, luni, si exista informatii neoficiale ca si alti participanti sunt infectati.

Cele peste 350 de persoane care au participat la nunta vor intra bligatoriu in carantina. La eveniment au participat VIP-uri locale, inclusiv politisti si magistrati, invitati de socrul mare.

Tanara s-a testat, luni, iar in urma rezultatului care a iesit pozitiv. Aceasta a declarat un singur contact direct, pe sot, Eugen Boc jr.

Medicul care a efectuat investigatia a fost atentionat ca tanara fusese mireasa cu doar doua zile in urma, motiv pentru care tanara a fost obligata sa aduca toata lista cu cele 356 de persoane care au participat la eveniment.

“Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate sa intre in carantina pentru o perioada de 14 zile. In ziua a 8-a, au posibilitatea sa se testeze si, daca rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea iesi din carantina”, a declarat sefa Directiei de Sanatate Publica Bihor, Daniela Rahota.